Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparutA kedvező időjárásnak köszönhetően kedden megkezdték a miskolci kerékpárút továbbépítését, Nyíregyháza hálózattá kapcsolja össze kerékpárútrendszerét.

Miskolc

A kedvező időjárásnak köszönhetően kedden megkezdték a miskolci kerékpárút továbbépítését, a 12 kilométeres utat teljes hosszában a nyár végétől használhatják a biciklisek - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t kedden.

Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője közölte: a borsodi megyeszékhely önkormányzata 2009-ben "Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése" elnevezéssel nyújtott be uniós pályázatot, és nyert, a beruházás csaknem 185 millió forintba kerül, amelynek majdnem 85 százalékát fedezi a pályázaton elnyert pénz.

Elmondta: a Tiszai pályaudvartól a diósgyőri várig tartó új kerékpárút nyomvonala érinti Miskolc fontosabb közintézményeit, oktatási-, kulturális- és sportintézményeit.

Nyíregyháza

Több mint félmilliárd forintos költségből fejleszti és hálózattá kapcsolja össze Nyíregyháza kerékpárútrendszerét a város önkormányzata - közölte Kovács Ferenc polgármester hétfőn sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A helyhatóság mintegy 530 millió forintot fordíthat a fejlesztésre, ennek 90 százaléka, 478 millió forint európai uniós és nemzeti forrás - mondta az önkormányzati vezető. Kiemelte: a jövő év második felére elkészülő útberuházás programjához az önkormányzatnak így csak 53 millió forint saját forrást kell biztosítania. Kósa Tímea, a város külsős, nem közgyűlési tag alpolgármesterének tájékoztatása szerint Nyíregyháza jelenlegi, több mint 42 kilométer hosszú kerékpárútrendszerét összekapcsolják, s a hálózatot további 7 kilométer útrésszel növelik. Emellett 1,2 kilométer hosszban kerékpározásra alkalmassá tesznek egy kisforgalmú utcát, valamint úgynevezett nyitott biciklisávot építenek.

A tavasszal induló projekt tizennégy utcát és teret érint, s azok közül a legjelentősebb a Korányi Frigyes utca. Ott közös kerékpárút és gyalogjárda épül, s azon megközelíthető lesz a városhoz tartozó üdülőközpont, Sóstógyógyfürdő, valamint a már több idegenforgalmi attrakcióval, lovas pályákkal, horgásztavakkal rendelkező Sóstóhegy is. Kovács Ferenc a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a projekt korábbi "fejlesztési anomáliákat" is kezel, amelyek - szerinte - "joggal bosszantották a lakosságot". Példaként említette, hogy végre megépül a Törzs utca és a Pazonyi út közötti, hiányzó kerékpárútszakasz, továbbá megvalósul a Család utca és a Szalag utca kerékpáros összeköttetése is. Hozzátette: a Liszt Ferenc utcában, valamint a Lehár és a Keleti utcában épülő kerékpárutakkal az orosi bicikliutat is bekapcsolják a városi hálózatba.

A város nagykörútjának északi részét szintén összekötik a Ferenc körúttal és a László úttal. A belváros megközelíthetősége pedig a Vasvári Pál utcai kerékpárút megépítésével javul majd Nyírszőlős és Kótaj felől. Emellett a körút déli területeinek a fejlesztése is elindul a Vasgyár utcai szakasz kialakításával, míg a Tokaji úton lévő vásárteret a Rákóczi utcai kerékpárút tovább építésével teszik megközelíthetővé a biciklivel közlekedők számára.

Forrás: MTI