Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

smyliHat kerület, falu, város nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, tíz cég, közintézmény a Kerékpárosbarát Munkahely elismerést; előbbiek száma ezzel 24-re, utóbbiaké 30-ra nőtt - hangzott el a szerdai győri átadó ünnepségen.

17Ker_bringatA kormányzat feladata, hogy minden eszközt megragadjon a kerékpározás terjedésének támogatásához - hangoztatta az eseményen Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, hozzátéve: az Orbán-kormány az elmúlt hónapokban több mint 25 milliárd forint támogatást nyújtott a kerékpáros-fejlesztésekhez, a jövőben pedig közel 36 milliárdot fordít ezen rendszeren keresztül kerékpárutak építésére és a meglévők felújítására.

Megjegyezte: nemzeti programként elsőbbséget élvez a balatoni bringakörút minőségi fejlesztése és a Budapest–Balaton kerékpárút kiépítése. Kiemelt állami fejlesztésben fog megvalósulni a Folyók útja Dunamenti kerékpárút előkészítése és kiépítése is. A határmenti régiókban folyó fejlesztések kapcsán szólt arról is: a Hegyközben jelenleg három olyan kerékpárút épül, amely Magyarországot Szlovákiával köti össze.

Az eseményen a főváros XVII. kerülete (Rákosmente), Gyomaendrőd, Győr, Győrújfalu, Hódmezővásárhely és Tapolca képviselői vehették át a Kerékpárosbarát Település 2011 emléklapot.

A Kerékpárosbarát Munkahely elismerést négy fővárosi cég (a Budapest Bank Nyrt., a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Mondolat Iroda Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és a HappyBike Kft.) mellett a bugyi OBO Betterman Hungary Kft., az orosházi Guardian Orosháza Kft., a tiszaújvárosi JABIL Circuit Magyarország Kft., valamint három tokodi közintézmény (a polgármesteri hivatal, a Hegyeskő Általános Iskola és a Mesevár Óvoda) képviselői vehették át.

Az eseményen elhangzott: az előbbi elismerés hat díjazottját 11, az utóbbi tíz kitüntetettjét 18 pályázó közül választották ki.

Az ünnepségnek otthont adó győri városházán Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP), a kisalföldi megyeszékhely adó- és pénzügyekért felelős alpolgármestere azt hangsúlyozta: Győrben kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a kerékpáros közlekedésnek, amit az is mutat, hogy jelenleg mintegy 80 kilométeres a folyamatosan bővülő kerékpárút-hálózat, a városvezetés pedig szeretné 2020-ra megduplázni a kétkerekű közlekedés most 10 százalékos arányát.

Forrás: MTI