Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

BrsgFelháborodást váltott ki a kétkeréken közlekedő milánóiak között a tilos parkolásért megbírságolt bicikli esete.

Harminckilenc eurónyi összeggel bírságolta meg a közlekedési rendőr azt a kerékpárt, amelyet gazdája egy járdasarkon álló közlekedési lámpához láncolt.

A történteket a közeli utcai piac árusai ismertették a milánói sajtónak: szemtanúk szerint a rendőr egy ideig várt a tulajdonosra, majd a jegyzőkönyvet és a postai befizetési csekket a kerékpár csomagtartójának rácsa alatt hagyta. A bírság szerint a jármű vezetője az olasz Kresz 158. cikkét sértette meg, vagyis akadályozta a járdán való közlekedést. "Sokan jönnek a piacra kerékpárral és ott hagyják, ahol tudják, ez az első alkalom, hogy megbüntetik a járdán parkolót" - nyilatkozták a környékbeliek.

Hozzátették, nem is értik, miért pazarolta erre idejét a rendőr, a tulajdonos azonosítása nélkül a bírság hiábavaló volt. Egyedül a büntetés helyszínen való kifizetésének lett volna értelme. Ahelyett, hogy dicséretben részesülnénk, hogy nem autóba ülünk - kommentálták az esetet a milánói kerékpárosok honlapjai. A Milánó közeli Cernusco sul Naviglio önkormányzata még szigorúbban bünteti a tilosban parkoló bicikliket. A járművekre kerékbilincset tesznek vagy elszállítják őket és kiváltásuk nyolcvan euróba kerül.

Forrás:MTI