Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

hajvsbicikliA folyó hajózhatóságának fejlesztését szolgáló projekt 20,7 milliárd forintos EU-forrását kerékpárút-fejlesztésre csoportosíthatják át.

Nem valósítják meg a Duna hajózhatóságának fejlesztését szolgáló, uniós finanszírozású projektet – írja a Világgazdaság az uniós programokat kezelő operatív programok módosítási tervezetére hivatkozva, amelynek a társadalmi véleményeztetése a héten zárult le.

margithd

A kormány már csak végső jóváhagyásra váró tervei szerint a dunai projektre a 2007-2013-s uniós költségvetési időszakban elkülönített 20,7 milliárd forintos EU-forrást kerékpárút-fejlesztésre csoportosítják át. A közlekedési operatív program módosítását még az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, ám a brüsszeli áldás várhatóan hónapok múlva megszületik – írja a lap.

A törölt dunai projekt célja eredetileg az lett volna, hogy az év nagy részében hajózható szállítási útvonalat hozzanak létre a folyón. Ennek keretében a Duna Szob és déli országhatár része között 31 helyen végeztek volna kisebb mederkorrekciót a hajózhatóság javítása érdekében. A Szob feletti határszakasz szűk keresztmetszeteinek felszámolása azért nem szerepelt a tervben, mert ahhoz Szlovákiával is meg kellene egyezni – emlékeztetnek.


Forrás: MTI