Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

hajvsbicikliA folyó hajózhatóságának fejlesztését szolgáló projekt 20,7 milliárd forintos EU-forrását kerékpárút-fejlesztésre csoportosíthatják át.

Nem valósítják meg a Duna hajózhatóságának fejlesztését szolgáló, uniós finanszírozású projektet – írja a Világgazdaság az uniós programokat kezelő operatív programok módosítási tervezetére hivatkozva, amelynek a társadalmi véleményeztetése a héten zárult le.

margithd

A kormány már csak végső jóváhagyásra váró tervei szerint a dunai projektre a 2007-2013-s uniós költségvetési időszakban elkülönített 20,7 milliárd forintos EU-forrást kerékpárút-fejlesztésre csoportosítják át. A közlekedési operatív program módosítását még az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, ám a brüsszeli áldás várhatóan hónapok múlva megszületik – írja a lap.

A törölt dunai projekt célja eredetileg az lett volna, hogy az év nagy részében hajózható szállítási útvonalat hozzanak létre a folyón. Ennek keretében a Duna Szob és déli országhatár része között 31 helyen végeztek volna kisebb mederkorrekciót a hajózhatóság javítása érdekében. A Szob feletti határszakasz szűk keresztmetszeteinek felszámolása azért nem szerepelt a tervben, mert ahhoz Szlovákiával is meg kellene egyezni – emlékeztetnek.


Forrás: MTI