Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

biciklitolvaj01Egyre több olasz ül autó helyett kerékpárra, és ezzel együtt nő a biciklilopások száma: tíz leparkolt kerékpárból kettő tűnik el.

A dráguló benzinár miatt kerékpároznak az olaszok - magyarázta a sajtó az itáliai közlekedési szokásokban bekövetkezett változást. Az újságok utaltak a Vittorio De Sica rendezte Biciklitolvajok (1948) című filmre, amely példázza, hogy a második világháborút követő években számított áhított vagyontárgynak a kétkerekű jármű.

A bicikli tolvajok korabeli előzetese

Az olasz fővárosban most naponta huszonöt kerékpárnak veszik nyoma. Még több biciklilopás történik a területileg kisebb, de kerékpárútban gazdagabb észak-olasz városokban, Bolognában, Padovában és Reggio Emiliában a Bicisicura online kerékpáros honlap adatai szerint. A Bicisicura segítségként internetes kerékpár-nyilvántartást indított.

Úgy viszik a tolvajok a biciklit, mint ahogy a hetvenes-nyolcvanas években az autórádiót lopták - jegyezte meg az Il Messaggero. A római napilap felmérése szerint a kerékpár-tulajdonosok ritkán jelentik be a lopást, mivel azt gondolják, hogy a járművet úgyis nehéz megtalálni és azonosítani. A biciklitolvajok pedig gyorsan piacra dobják a lopott kétkerekűt, amelyet már interneten is értékesítenek.

Az olasz fővárosban a biciklitolvajok atyjának Nonno furto (Tolvaj apó) számít: a 74 éves Francesco Camerierét egy hónap alatt ötször kapták rajta, amint elkötött egy kétkerekűt. "Sokan drága, mutatós kerékpárt vásárolnak anélkül, hogy láncra és lakatra ugyanannyit költenének" - magyarázta az idős férfi, hogy miért van a tolvajoknak könnyű dolguk.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikk:

Amit el akarnak vinni, azt úgyis elviszik