Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

biciklitolvaj01Egyre több olasz ül autó helyett kerékpárra, és ezzel együtt nő a biciklilopások száma: tíz leparkolt kerékpárból kettő tűnik el.

A dráguló benzinár miatt kerékpároznak az olaszok - magyarázta a sajtó az itáliai közlekedési szokásokban bekövetkezett változást. Az újságok utaltak a Vittorio De Sica rendezte Biciklitolvajok (1948) című filmre, amely példázza, hogy a második világháborút követő években számított áhított vagyontárgynak a kétkerekű jármű.

A bicikli tolvajok korabeli előzetese

Az olasz fővárosban most naponta huszonöt kerékpárnak veszik nyoma. Még több biciklilopás történik a területileg kisebb, de kerékpárútban gazdagabb észak-olasz városokban, Bolognában, Padovában és Reggio Emiliában a Bicisicura online kerékpáros honlap adatai szerint. A Bicisicura segítségként internetes kerékpár-nyilvántartást indított.

Úgy viszik a tolvajok a biciklit, mint ahogy a hetvenes-nyolcvanas években az autórádiót lopták - jegyezte meg az Il Messaggero. A római napilap felmérése szerint a kerékpár-tulajdonosok ritkán jelentik be a lopást, mivel azt gondolják, hogy a járművet úgyis nehéz megtalálni és azonosítani. A biciklitolvajok pedig gyorsan piacra dobják a lopott kétkerekűt, amelyet már interneten is értékesítenek.

Az olasz fővárosban a biciklitolvajok atyjának Nonno furto (Tolvaj apó) számít: a 74 éves Francesco Camerierét egy hónap alatt ötször kapták rajta, amint elkötött egy kétkerekűt. "Sokan drága, mutatós kerékpárt vásárolnak anélkül, hogy láncra és lakatra ugyanannyit költenének" - magyarázta az idős férfi, hogy miért van a tolvajoknak könnyű dolguk.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikk:

Amit el akarnak vinni, azt úgyis elviszik