Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

BntetikaSzablytalan_kerkprosokatOktóber hónaptól megbüntetik a tilosban parkoló kerékpárokat is a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

Milánóban a dupla sorban álló gépjárműveket, a Milánó közeli Cernusco sul Naviglióban a járdát elálló kerékpárokat bírságolják meg. A harmincegyezer lakosú kisváros közlekedési rendőrsége harcot indított a tilosban álló kétkerekűek ellen: októbertől a villanyoszlophoz vagy a kerítéshez láncolt, a kijelölt kerékpártárolókon kívül hagyott kétkerekűeket megbírságolják húsztól nyolcvan euróig terjedő összeggel. A bírságot ki nem fizető tulajdonos járművét és azokat a kerékpárokat is, melyek elhagyatva állnak az utcán, Cernusco sul Naviglio önkormányzati telephelyére szállítják. Innen húsz euróért lesz kiváltható a bicikli; ha nem váltják ki, három hónap elteltével a kerékpárt a város eladja vagy megsemmisíti.

Az intézkedésekről a kisváros kerékpárosait röplapokkal is értesítették: a Cernusco utcáin tilosban leparkolt kerékpárokra a rendőrök figyelmeztetést tűztek ki arra emlékeztetve, hogy október elsejétől életbe lép a bírságolás. Cernusco lakói inkább kerékpárral, mint autóval közlekednek - hangsúlyozta az olasz sajtó kiemelve, hogy a milánói metró Cernuscóban levő megállójában nyitották meg idén nyáron a BC Park tolvajbiztos kerékpárparkolót. Az itt megálló kerékpárok és a tulajdonosaik azonosító chipet kapnak, így a jármű csakis saját tulajdonosával távozhat a parkolóból.

Forrás:MTI