Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

Hungria-ThkliHamarosan a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében kerékpáros nyomot festenek fel az útra, és új, a kerékpárforgalmat irányító jelzőlámpákat is kihelyeznek.-közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

{reklam}

Tájékoztatásuk szerint eddig a Thököly úti kerékpársáv a Hungária körútnál megszakadt, s „a bosszantó forgalmi rend miatt” a kerékpárosok vagy szabálytalankodtak, vagy áttolták a zebrán a biciklijüket. Az új forgalmi rendben kerékpáros nyomot festenek fel, és új, a biciklis forgalmat irányító jelzőlámpákat helyeznek ki, hogy ne kelljen a Hungária körút közúti kapacitását csökkenteni a keresztező kerékpárosok lassabb haladása miatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – amelynek rövidesen az új neve BKK Közút Zrt. lesz – várhatóan a jövő hét közepén végzi el a munkálatokat.

A BKK közölte továbbá, hogy a Thököly út Baross tér előtti szakaszán 2012-ben útfelújítást terveznek, amelynek során a hiányzó kerékpársáv-szakaszok is kiépülnek majd.

Ugyancsak a jövő évben a tervek szerint megújul a Hungária körút és a Mexikói út közötti, ma már kritikus állapotú útszakasz is – írta a közlekedési központ, hozzátéve, hogy az 1-es és a 3-as villamosok fejlesztését célzó BKK-projekt keretében a Hungária körút-Thököly út csomópontjának felújítása is megtörténik, eltűnik a kanyarodó villamosvágány, és megújul az útpálya.

Forrás: MTI