Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

Hungria-ThkliHamarosan a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében kerékpáros nyomot festenek fel az útra, és új, a kerékpárforgalmat irányító jelzőlámpákat is kihelyeznek.-közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

{reklam}

Tájékoztatásuk szerint eddig a Thököly úti kerékpársáv a Hungária körútnál megszakadt, s „a bosszantó forgalmi rend miatt” a kerékpárosok vagy szabálytalankodtak, vagy áttolták a zebrán a biciklijüket. Az új forgalmi rendben kerékpáros nyomot festenek fel, és új, a biciklis forgalmat irányító jelzőlámpákat helyeznek ki, hogy ne kelljen a Hungária körút közúti kapacitását csökkenteni a keresztező kerékpárosok lassabb haladása miatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – amelynek rövidesen az új neve BKK Közút Zrt. lesz – várhatóan a jövő hét közepén végzi el a munkálatokat.

A BKK közölte továbbá, hogy a Thököly út Baross tér előtti szakaszán 2012-ben útfelújítást terveznek, amelynek során a hiányzó kerékpársáv-szakaszok is kiépülnek majd.

Ugyancsak a jövő évben a tervek szerint megújul a Hungária körút és a Mexikói út közötti, ma már kritikus állapotú útszakasz is – írta a közlekedési központ, hozzátéve, hogy az 1-es és a 3-as villamosok fejlesztését célzó BKK-projekt keretében a Hungária körút-Thököly út csomópontjának felújítása is megtörténik, eltűnik a kanyarodó villamosvágány, és megújul az útpálya.

Forrás: MTI