Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

bubuIgenÚjraindulhat a BuBi projektje Budapesten - döntött a fővárosi közgyűlés. Az európai közösség 900 millió forintot ad a projektre. A tervek szerint legkésőbb 2013-tól fog működni.

A projektet a jövőben a Budapesti Közlekedési Központ irányítja, amely egyéb, kerékpározást támogató fejlesztésekbe is belekezdett, ilyen a közterületi kerékpártámaszok létesítése, a közlekedési hálózat korrekciója, a belvárosi kerékpárútvonalak bővítése és a jelzőlámpás csomópontok közlekedési rendjének kerékpárbarát áthangolása.

{reklam}

Ha a BuBi az eredeti terveknek megfelelően valósul meg, akkor a járműveket előzetes regisztráció után bárki igénybe veheti majd. Használatuk az első fél órában teljesen ingyenes lenne, a második fél órában pedig egy BKV-jegy árának megfelelő összeget kell fizetni érte. Az ár meg akkor kezd el exponenciálisan nőni, ha valaki sokat foglalja a bringát. Ez a rendszer a folyamatos mozgásnak kedvez, hogy mindenki csak addig használja a kerékpárt, amíg szüksége van rá, ha megáll, gyorsan rakja a tárolóba, hogy más is használhassa,.

Azért, hogy a kerékpárokat ne lopják, teljesen egyedi járműveket alkalmaznak, így azok egyből azonosíthatók, alkatrészeik pedig nem kompatibilisek a hagyományos kétkerekűekével. A biciklitárolók a budai és a pesti oldalon, a Margit és a Petőfi híd között helyezkednek majd el. Egy-egy helyen 20-22 kerékpárral.

Kapcsolódó cikkek:

A héten eldől, lesz-e közösségi bringázás Budapesten

Mégsem lesznek kerékpár dokkolók Budapesten?

Bubi lesz a belvárosi közbringahálózat neve

Bérbi, Bico, Bubi, Cimbike vagy Kerékbár?

Jó nevet keresnek KKKR-nek

Biciklivel háztól-házig