Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

BAMUtcabállal egybekötött díjátadó ünnepséggel zárult le a Bringázz a Munkába! tavaszi kampánya 2011. május 21-én, a budapesti Egyetem téren.

A rendezvényen a munkahelyükre rendszeresen kerekezőket Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára köszöntötte.

{reklam}

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többen válasszák a fenntartható alternatívákat mindennapi közlekedésükben is. Az egyéni, helyi, rövid távú közlekedés legalkalmasabb módja a kerékpározás, amit a Bringázz a Munkába kampány több tízezer részvevője is bizonyít – tette hozzá Schváb Zoltán.

A 2011. április 4. és május 8. között zajló kampány ideje alatt 10200 munkába kerékpározó 1,8 millió kilométert tett meg. A leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési módot választók összesen 338 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört, és több mint 38 millió forintnyi benzinpénzt spóroltak meg.

A helyettes államtitkár közölte: a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében a szakminisztérium egy e-learning módszereket is alkalmazó, egységes elméleten és gyakorlaton alapuló kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatási rendszer bevezetését tervezi, amelyet már általános iskoláskorú gyermekek is felhasználhatnak.

A kormányzat kerékpározás melletti elkötelezettségét jól mutatja, hogy miniszterelnöki megbízott felügyeli a kerékpáros turizmust és fejlesztéseket, aki munkája során aktívan együttműködik a kerékpározással foglalkozó szervezetekkel. Az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai részeként a következő években várható Magyarország teljes kerékpárút-hálózatának megtervezése, a Duna menti kerékpárút megépítése és a Balaton körüli kerékpárút befejezése is – mondta el Schváb Zoltán

Forrás: MTI