Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

garancsiOrbán Viktor megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti feladatok ellátásával.

A a miniszterelnöki megbízott átjárható erdőket és átlátható biciklis úthálózatot szeretne Magyarországon. Működését a kormányfő irányítja, munkáját a Miniszterelnökségen működő titkárság segíti.

{reklam}

Garancsi István, a Videoton tulajdonosa - aki maga is különböző gyalogtúra- és biciklis versenyek, magashegyi túrák aktív résztvevője - az MTI-nek nyilatkozva a biciklistársadalom és a túrázók számára óriási elismerésként értékelte, hogy a felügyelete alá tartozó területet a kormány kiemelten kezeli és közvetlen miniszterelnöki megbízotthoz utalta.

Rámutatott arra, hogy az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt Magyarországon mind az erdőlátogatók, mind a kerékpárosok száma.

A kormány felismerte, hogy milyen anomáliák vannak az utak és a vonatkozó szabályok területén - fogalmazott a miniszterelnöki megbízott, aki szerint változtatni kell a közlekedési morálon a gyalogosok és a kerékpárosok biztonsága érdekében.

Garancsi István közölte: fel kell tárni, milyen feladatok hárulnak a kormányra ezen a területen, fel kell térképezni a bicikliutakat, és ki kell dolgozni, hogyan lehet bevonni a biciklis turizmust a hazai turizmus fejlesztésébe.

Úgy látja, külföldi példák iránymutatásának felhasználásával 3-4 hónapon belül meg lehet jelölni, milyen változtatásokra van szükség a jogszabályok és az úthálózat tekintetében. A megbízott szerint be kell kapcsolódnia ebbe a munkába a közlekedésieknek, az erdészeknek, a nemzeti parkok munkatársainak, a vízügynek, a vasútnak, a fővárosi és az országos buszhálózatnak, továbbá a természetjárók és a kerékpárosok szövetségeinek is.

Meg kell találni a módját annak, hogyan tud részt venni ebben a munkában a leghatékonyabban az állami és a magántőke - fogalmazott Garancsi István, hozzátéve: átjárható erdőket és átlátható biciklis úthálózatot szeretne.

Forrás: MTI