Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
prev
next

 iden nyaron tobb mint 17 ezren vandortaboroztak

261 kerékpáros tábor indítottak a szervezők.

A Vándortábor Program mára kultikus fogalommá vált a diákok körében. 2022-ben már hatodik alkalommal indultak el a Vándortáborok, ahol az iskolás gyerekek kedvezményes nyári táborokban, aktívan fedezhették fel az ország legszebb részeit. Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) szervezte az erdei vándortáborokat, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) a kerékpáros táborokat, a vízi táborokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), a két éve indított zarándoktáborokért pedig a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája felelt.

2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indították útjára a Vándortábor Programot, melyben felső tagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel a teljesítmény örömét és hazánk szépségeit. 2022 nyarán 36 útvonalon indultak el a táborok, amelyből 261 kerékpáros tábor volt. Az idén két bringás tábor útvonala Erdélyben volt.

A vándortáborozók idén kedvezményes utazásra is jogosulttá váltak, ugyanis a MÁV és a GYSEV járatain a táborral kapcsolatos utazásaikhoz 90 százalékos kedvezményt kaptak.

A táborok részvételi díja 36 ezer forint volt a diákok számára, amely a szállás és az étkezés mellett a kerékpárok használatát is tartalmazta. A táborok biztonságát és szakszerű vezetését a programhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés garantálta.

Az idén második alkalommal szervezték meg a tavaly nagy sikert aratott vándortáborozók országos versenyét, a VándorViadalt, ahol középiskolás csapatok mérték össze a tudásukat és a rátermettségüket. A Viadalon négyfős, 2 fiú és 2 lány tagból álló csapatok küzdöttek meg egymással, de az esemény nemcsak a versenyzésről, hanem az életre szóló kalandok és élmények gyűjtéséről is szólt. A VándorViadal döntőjét a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben rendezték meg, ezzel is ráirányítva a figyelmet e páratlanul szép térségre, az esemény összefoglalóit pedig a TV2 csatornán lehetett követni.