Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

MTF bringák túrázásra
  Jönnek a 2024-es modellek.
Dave útja
  30 éve indult a Mountain Bike Action Hungary.
Az egyenes (MTB, vagy trekking) kormány
  Amit erről az alkatrészről tudni érdemes.
Agydinamók
   Minden, amit tudni szerettél volna, de nem volt kitől megkérdezned!
Kerékpáros dalok
Eddig 10 dalt találtunk. Tudod folytatni a listát?
prev
next

 iden nyaron tobb mint 17 ezren vandortaboroztak

261 kerékpáros tábor indítottak a szervezők.

A Vándortábor Program mára kultikus fogalommá vált a diákok körében. 2022-ben már hatodik alkalommal indultak el a Vándortáborok, ahol az iskolás gyerekek kedvezményes nyári táborokban, aktívan fedezhették fel az ország legszebb részeit. Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) szervezte az erdei vándortáborokat, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) a kerékpáros táborokat, a vízi táborokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), a két éve indított zarándoktáborokért pedig a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája felelt.

2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indították útjára a Vándortábor Programot, melyben felső tagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel a teljesítmény örömét és hazánk szépségeit. 2022 nyarán 36 útvonalon indultak el a táborok, amelyből 261 kerékpáros tábor volt. Az idén két bringás tábor útvonala Erdélyben volt.

A vándortáborozók idén kedvezményes utazásra is jogosulttá váltak, ugyanis a MÁV és a GYSEV járatain a táborral kapcsolatos utazásaikhoz 90 százalékos kedvezményt kaptak.

A táborok részvételi díja 36 ezer forint volt a diákok számára, amely a szállás és az étkezés mellett a kerékpárok használatát is tartalmazta. A táborok biztonságát és szakszerű vezetését a programhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés garantálta.

Az idén második alkalommal szervezték meg a tavaly nagy sikert aratott vándortáborozók országos versenyét, a VándorViadalt, ahol középiskolás csapatok mérték össze a tudásukat és a rátermettségüket. A Viadalon négyfős, 2 fiú és 2 lány tagból álló csapatok küzdöttek meg egymással, de az esemény nemcsak a versenyzésről, hanem az életre szóló kalandok és élmények gyűjtéséről is szólt. A VándorViadal döntőjét a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben rendezték meg, ezzel is ráirányítva a figyelmet e páratlanul szép térségre, az esemény összefoglalóit pedig a TV2 csatornán lehetett követni.