Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

bicycle 1867046 1280

Idén is közönségszavazás dönt.

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat alkalmából immáron harmadik alkalommal szavazhatsz az ország legszebb, legjobban kialakított, illetve karbantartott kerékpárútjára. Március 11. és 25. között, a jelölési szakaszban 59 ajánlás érkezett, melyek közül a szakmai zsűri 11 utat választott ki. Ezekre most a nagyközönség szavazhat május 4-ig az erre kialakított felületen.

Olyan útvonal kaphatja meg az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas turisztikai célpont a bringásoknak, illetve minőségében és biztonsági szempontból is kiváló. A pályázat célja, hogy a kerékpárral közlekedők és túrázók megismerjék az ország legjobb desztinációit.

A következő 11 kerékpárútra lehet szavazni:

 1. Barcs-Drávatamási
 2. Budapest-Nagykovácsi
 3. Budapest-Szentendre
 4. Győr-Pannonhalma
 5. Kaposvár-Deseda-tó
 6. Mezőkövesd-Bükkzsérc
 7. Pécs-Orfű
 8. Székesfehérvár-Kisfalud
 9. Tihany-Örvényes
 10. Vác-Ipolydamásd
 11. Veszprém-Alsóörs kör

A végeredményt május 5-én fogják kihirdetni az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján kerül sor az ünnepélyes átadóra.

A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával 2015 óta szervezi meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Kerékpárútja pályázat is.