Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 bringas vandor 2022 01

Frissen, megújultan, idén már összesen 13 útvonallal várja a Bringás Vándor a táborozóit!

Szívügyünk a Bringás Vándor tábor. Örömmel propagáljuk a róluk szóló híreket. A 2022-es újdonságokkal kapcsolatos kérdéseinkre mai napon kaptuk választ. Levelüket változatlan formában, képekkel kiegészítve közöljük.

2018 óta, a kerékpáros vándortáborok kezdete óta az ország különböző pontjain biztosítjuk a bringás természetközeli élményeket felsősök, illetve gimnazisták számára. Idén újabb varázslatos tájakra kalauzoljuk el a Vándorokat, ugyanis 3 új útvonallal bővítettük kínálatunkat, amelyekre már izgatottan készülünk. Új utazásra hívjuk a táborozókat, hiszen mindhárom új útvonalnál áttekerünk Magyarország határain – ebből kettő a keleti szomszédjaink irányában lesz, a harmadik pedig egy szakaszon átlépi az északi határt.

Már régóta a bakancslistánkon szerepelt a páratlan természeti látványban bővelkedő és hagyományokban gazdag Székelyföld. Nemcsak a látvány és élmény miatt kihagyhatatlan úti cél Erdély, hanem az érzések és hangulatok miatt is, ami hatalmába keríti az embert ezen a vidéken. A Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal karöltve 2 erdélyi kerékpáros útvonalat terveztünk meg, amelyek végigvezetnek a történelmi jelentőségű és lélegzetelállító vidéken. A Székelyföld Vándortábor körtúrán a legendák és kincsek nyomába szegődhetnek a kerékpáros túrázók. Megismerkedhetnek Székelyföld nevezetességeivel, és betekintést nyerhetnek hagyományaikba. Ráadásul a Csíki Sörmanufaktúra és Csípsz Gyár kulisszái mögé is beleshetnek a Vándorok.

bringas vandor 2022 02

Az Érmellék-Szamoshát Vándortábor útvonal Székelyhídtól indulva vezet végig a Partiumba, miközben érinti Petőfi Sándor és Ady Endre életútjának legfontosabb állomásait. Kötelező úticél a magyar irodalom rajongói számára! Azonban az útvonal többet tartogat magában mint az irodalomóráról ismerős történetek, hiszen testközelből csodálhatjuk meg a szülőházat és a rengeteg helyszínt, ami megihlette valamilyen módon a nagyhírű költőket. Reméljük majd titeket is majd annyira inspirál és ösztönöz a táj, mint őket!

Az utolsó útvonalon egy olyan vidéket fedezhetünk fel, amely méltatlanul ismeretlen még a túrázók számára is. A Cserehát Vándortábor dimbes-dombos tája több kihívást tartogat, azonban a hullámzó dombvidék völgyeiben megbújó gyönyörű vidék mindenért kárpótol! Szebbnél szebb kilátás várja a bringásokat a vicces nevű, sokszínű településeken. Természeti és kulturális élményekben itt sem lesz hiány: a még felfedezésre váró környék érinti többek között a freskó falut, az Esztramos-hegyet, a Rakacai Görögkatolikus templomot, illetve az Edelényi-kastélyt is.

bringas vandor 2022 03

Bár ezekért a Vándortáborokért többet kell utazni, de hasznos tanácsokkal és konkrét tippekkel tudjuk segíteni a gördülékeny utazást. Ráadásul idén a MÁV és GYSEV társaságok járatain a vándortáborozók 90% kedvezményt vehetnek igénybe, ezzel is megkönnyítve az odajutást a táborok helyszínére.

Izgatottan várjuk, hogy ti is megtapasztalhassátok ezeket az új útvonalakat, amelyeken az elmúlt évben dolgoztunk. Érdemes már most ismerkedni velük, és 2022. január 31-én, reggel 6 órakor jelentkezni a kiválasztott útvonalra a www.bringasvandor.hu oldalon.

Fotó:bringasvandor.hu