Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

cycling 828646 1280

A megjelölt buszokon külön díj nélkül lehet szállítani kerékpárt.

A helyi közösségi közlekedést ellátó buszokon, az új szolgáltatás a szabad- és munkaszüneti napokon, a menetrendben kerékpár ikonnal megjelölt mecseki járatok esetében lesz elérhető.

A tervek szerint a kerékpárosok a 34-es, Dömörkapuhoz, valamint a 35-ös, Misinatetőre közlekedő autóbuszokon, rögzítő eszköz segítségével szállíthatják bringájukat.

A június 5-én induló tesztüzem várhatóan július közepéig tart. Amennyiben az új szolgáltatás fogadtatása kedvező, akkor megvizsgálják, hogy a kerékpárszállítást hogyan lehet valamennyi mecseki járatra kiterjeszteni a későbbiekben.

A busztársaság felhívja a figyelmet arra, hogy olyan kerékpár nem szállítható, amely speciális kialakítású (cargo, tandem, belső égésű motoros, stb.), vagy amelyen csomagok vannak rögzítve, vagy amely a kialakítása miatt nem rögzíthető.

Illetve a kerekesszékkel és a babakocsival utazók a kerékpárosokkal szemben továbbra is előnyt élveznek, ha azonos helyen szállnak fel. Amennyiben az előbb felsorolt utazók eltérő helyen szállnak fel, akkor közülük a korábbi megállóhelyen felszállókat szállítja el a társaság.

Az autóbuszvezető megtilthatja a kerékpárral történő felszállást zsúfoltság vagy az utasok akadályoztatása esetén.