Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

bicycle 1838605 1280

Sajtóközlemény

Áprilistól októberig országos online kampánnyal, havonta pedig más-más kiemelt városra szabott – bringás bejárásra nyitott cégeknek szóló workshopokkal és a kerékpárral közlekedőknek szóló nyereményjátékokkal kísért – helyi kampányokkal igyekszünk tovább népszerűsíteni a hétköznapi bringázást 2021-ben is. Vajon melyik városból jön majd a legtöbb bringás kép? Hol lesznek leginkább bringabarátok a cégek és helyi önkormányzatok? Idén kiderül.

A járvány továbbra is velünk van, ezért idén is a hagyományostól eltérő módon népszerűsítjük a kerékpározást, Inkább bringázz! jelmondattal.

Az áprilistól októberig tartó kerékpározást népszerűsítő online kampányban lesznek nyereményjátékok, videók (az elsőt már meg is nézheted itt), plakátok és workshopok, de a szokásos kilométer-gyűjtögetős játék ezúttal is elmarad.

bicycle 1838605 1280

Az idei kampány egyik újítása, hogy közelebb visszük az eseményeket a hazai nagyvárosokhoz: az országos aktivitás mellett havonta más-más várost - összesen hetet - állítunk fókuszba, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezzük a kampányt. Ezzel nem titkolt célunk részben az, hogy felkeltsük az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdul meg több bringás, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a hétköznapi kerékpáros közlekedés elősegítésében.

Lesz képmegosztós #hashtag-es nyereményjáték a közösségi felületeken, meghívásos workshop (tippekkel ) a bringabarát munkahellyé válni kívánó cégeknek, illetve önkormányzatoknak, valamint, ha a járványhelyzet és a körülmények megengedik, Bringásreggelik és Bebiciklizések, ahol a biztonságos városi kerékpározás tudnivalóit sajátíthatják el a résztvevők.

Áprilisban Budapesttel kezdünk, majd minden következő hónapban másik városban folytatjuk. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. A soron következő várost mindig az előző hónap végén jelentjük be.

Ezeken kívül alkalmanként ott leszünk a népszerű hétvégi bringás útvonalak mentén, ahol minden arra tekerőt emlékeztetünk: bringázni nem csak hétvégén érdemes, hanem hétköznap is.

A Bringázz a munkába! csapata a Magyar Kerékpárosklubbal, illetve annak helyi tagszervezeteivel közösen, az Aktív Magyarország támogatásával részben azokat igyekszik megszólítani, akiknek a bringázás eddig csak hobbit, sportot vagy hétvégi kikapcsolódást jelentett, részben pedig a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek és vállalkozásoknak, a kerékpáros közlekedést fontosnak tartó önkormányzatoknak szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy igazán kerékpárosbaráttá váljanak.

Mert kerékpárral nem csak gyorsabban, olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon, és jobb kedvűen, de a vírusos megfertőződés kockázatát is minimalizálva juthat el úticéljához mindenki. Szóval 2021-ben is:

Inkább bringázz!

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Fotó: Pixabay