Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye Sync lámpacsalád
  Az okostelefonodról kezelhető lámpaszett.
E-bike válogatás az Euronicsból
  A jelszó a MOBILITÁS!
Kerékpár villanyosítása
  Bafang átalakító szett a gyakorlatban.
Bubán Székesfehérvártól a Balatonig
  Az előző cikkben beszámoltunk nektek a BuBa Velencei-tóig elkészült nyomvonaláról.
MTF villanymontik Magyarországon
  Bemutatjuk az MTF villanymontijait.
prev
next

 magyar kerekparosklub allaspontja a fopolgarmester kerekparsavokkal kapcsolatos bejelenteserol

Ahol helyet adnak a kerékpározásnak, ott azt használni fogják

A Magyar Kerékpárosklub üdvözli a nagykörúti, Bartók Béla úti, Villányi és Tétényi úti kerékpársávok megtartásáról hozott, Karácsony Gergely
főpolgármester által bejelentett döntést annak ellenére, hogy a Nagykörút józsefvárosi szakaszán nem a körút átfogó megújulását szolgáló megoldás születhet.

Ahol helyet adnak a kerékpározásnak, ott azt használni fogják: a Nagykörút pár hónap alatt Budapest 2. legnépszerűbb kerékpársávja lett napi 4-5000 használóval az Oktogonnál.

A körúti biciklisáv vonzó kapcsolatot nyújt a kerületek között, segít kerékpárra váltani azoknak az akár autóval közlekedőknek is, akik még nem indultak el biciklivel. A kerékpársávok egyszerre csökkentik a járdán biciklizők számát és autóval is kiszámíthatóbb helyzetet teremtenek.

Régi tartozás és törvényi kötelesség is helyet adni a kerékpározásnak Budapest főútvonalain, ami nélkül a főváros pártokon átívelő támogatással 2014-ben és 2019-ben is elfogadott mobilitási terve sem lenne teljesíthető. Gyors megoldással más utakon is kerékpársávokat lehetne felfesteni a Kerékpárosklub szerint.

A koronavírus terjedése miatt is fontosak a kerékpársávok: biciklin olcsón, egészségesebben és forgalmi dugók nélkül elkerülhető a vírus.

A főpolgármester bejelentette, hogy programot indítanak a Nagykörút megújítására, amit 22 civil szervezet kért. A megújulás alapköve lehet a kerékpársáv, de közlekedésen túlmutató megoldás kell az élhető belváros hiányára, a lakók, kereskedők és vendéglátósok problémáira, hogy közlekedési folyosóból újra virágzó korzó lehessen a Nagykörút.

Arra bíztatunk tehát mindenkit, hogy bringázzon hétköznap is! Meglepő lesz, milyen sok élethelyzetben kézenfekvő megoldás a kerékpár!

Fotó: MK facebook oldala

Kapcsolósó cikk:

Kompromisszumokkal, de marad a nagykörúti biciklisáv