Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

 017

Hamarosan indulnak az első csoportok

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már negyedszer szervez Vándortáborokat, partnerségben a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ). Az egyhetes nyári táborok június 16-ával indulnak.

„A Vándortáboroztatás talán soha nem volt még annyira fontos, mint most. Gyermekeink élete március 16-ával gyökeresen megváltozott, hiszen nem mehettek iskolába, nem találkozhattak osztálytársaikkal, nem lehettek közösségben, az otthonmaradási kényszer miatt sportolási lehetőségeik is drasztikusan csökkentek. A Vándortáborok minderre gyógyírt jelentenek, ugyanis a gyerekek a természetben vannak, mozognak és élvezik a közösséget. Tudjuk, hogy olyan helyzetben vagyunk, amire számos szülő és tanár tekint aggodalommal. Nem véletlen, hogy idén különösen nagy figyelmet fordítunk az egészségügy kérdéseire, az egészségügyi biztonságra”, nyilatkozata Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. „Ugyanakkor el kell mondani, hogy a Vándortábor alapvetően a legbiztonságosabb táborozási formák egyike. Itt a gyermekek egy héten keresztül egy viszonylag zárt közösségben vannak, kizárólag a természetben közlekednek, így a külső kontaktusok száma gyakorlatilag minimális”, nyugtatott meg mindenkit a kormánybiztos.

A táborok szervezői a járványügyi szabályok által előírt megelőző intézkedések betartásával végzik az előkészületi munkákat, melyeket a teljes programsorozat lebonyolítása során is alkalmaznak. A táborok helyszínei vidéken, a zsúfolt helyektől távol esnek, az útvonalak kint haladnak a természetben, ezzel is minimalizálva az emberi kontaktusok számát. Ha kell, lesz napi lázmérés is, a kézfertőtlenítéshez szükséges anyagok mindig és mindenhol ott lesznek, és a szolgáltatók is felkészülnek arra, hogy a gyerekeket az előírások betartásával tudják fogadni.

A Bringásvándorok 2020-ban már 8 útvonalon járhatják be az országot. A korábbiak közül szinte változatlanul marad a Felső-Tisza-vidék, az Őrség, a Déli-Bakony,  Bükk – Aggteleki-hegység és a Körösök-völgye, kicsit könnyebb lesz a Cserhát – Börzsöny – Dunakanyar útvonal. Idén először indulnak bringás vándortáborok a Gerecse – Vértes – Velencei-tó útvonalon, és lesz egy útvonal a Dráva mentén, amely szintén könnyű, de itt nem lesz csomagszállítás, hogy a gyerekek megtapasztalhassák az igazi nomád kerékpártúra-élményt.

„Mivel az ember nem csak testi, hanem szellemi táplálékkal is él, így a tavalyi nagysikerű Fotó- és Novellaíró pályázatunk mellett idén már Versíró pályázattal is kedveskedünk a költői lelkülettel rendelkező gyermekek részére. Ehhez inspirációként egy két héten belül, a Kormánybiztosi Iroda támogatásával és Lackfi János közreműködésével megjelenő verseskötet szolgál, amely Vándortáborozásról szóló költeményeket foglal magában”, leplezte le az eseménysorozat legnagyobb meglepetését Révész Máriusz.

A részvételi díjak minden költséget tartalmaznak, a szállás és az étkezés mellett például a belépőket, a bringások esetében a kerékpárok, a sisakok, a láthatósági mellény használatát.

Bővebben érdekel? Katt IDE!