Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye Sync lámpacsalád
  Az okostelefonodról kezelhető lámpaszett.
E-bike válogatás az Euronicsból
  A jelszó a MOBILITÁS!
Kerékpár villanyosítása
  Bafang átalakító szett a gyakorlatban.
Bubán Székesfehérvártól a Balatonig
  Az előző cikkben beszámoltunk nektek a BuBa Velencei-tóig elkészült nyomvonaláról.
MTF villanymontik Magyarországon
  Bemutatjuk az MTF villanymontijait.
prev
next

Egyirany

  5+1 pont, hogy hogyan is tedd helyesem és biztonságosan:

Mint tudjátok, 2010 óta legálisan lehet közlekedni kerékpárral egyirányú utcában a forgalommal szemben. Íme 5+1 pont, hogy hogyan is tedd helyesem és biztonságosan:

  1. Csak olyan egyirányú utcában lehet a menetiránnyal szemben kerékpározni, ahol ez ki van jelölve megfelelő KRESZ táblákkal.
  2. Legyünk nagyon figyelmesek, főleg a kereszteződések környékén, mert „szokatlan irányból” jövünk, nem számítanak ránk. Itt különösen fontos az a szabály, hogy nekünk kell igyekeznünk mindent előre látni.
  3. Bármelyik irányba közlekedünk, tartsunk jobbra, azaz haladjunk a menetirányunk szerinti jobb oldalon.
  4. A kereszteződésekben – jöjjünk bármely irányból – a KRESZ szabályai érvényesek: elsősorban a jobbkéz-szabály, ha tábla ezt nem változtatja meg. Csak akkor menjünk be a kereszteződésbe, ha biztosak vagyunk abban, hogy szabad az út!
  5. Ha a forgalommal szemben haladunk, és olyan, széles jármű jön velünk szemben, ami nem – vagy csak nehezen – férne el mellettünk, húzódjunk félre, akár álljunk is meg, engedjük elmenni. Különösen fontos ez ott, ahol buszok közlekednek és teherszállítók végzik a munkájukat.

Egyirany

+ 1 Ismeritek azt a mondást: "Aki a tűzzel játszik előbb-utóbb megégeti magát?" Nos ez erre az egyirányú utcában szembe közlekedésre is igaz. Van benne egy kis rizikó faktor. Ha teheted, kerüld ennek használatát!