Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

baleset-kerekpar2010-ben tovább csökkent a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma a hazai közutakon. A kerékpárosok továbbra is a második legtöbb baleset okozói.


2010-ben összesen 16 248 személyi sérüléses közúti baleset történt, 9,05%-kal kevesebb, mint 2009-ben (17 864) - derül ki a rendőrség előzetes statisztikai adataiból. A személyi sérüléses közúti balesetek alakulásának területeit érintő adatok gyakorlatilag kivétel nélkül kedvező tendenciát mutatnak, a halálos balesetektől kezdve egészen az ittas vezetések alakulásáig.

{reklam}Legnagyobb mértékben, 14,23%-kal a halálos kimenetelű balesetek száma csökkent, a súlyos sérüléses balesetek számában 11,91%-os, míg a könnyű sérülésesekében 7,32%-os csökkenés mutatható ki.


Az előzetes adatok alapján a személyi sérüléses közúti balesetek 62%-át személygépkocsi-vezetők, 9%-át tehergépjármű-vezetők, 1%-át pedig autóbusz-vezetők okozták. A forgalomban betöltött arányukhoz mérten kifejezetten magas a kerékpárosok aránya a balesetet okozók körében (11%).

kerkpros_baleset

Forrás: vezess.hu