Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

 bikefood 02

Frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető.

A tavalyi wild food, a gŐZgombóc óriási sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. A Go Bike program keretében Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen.

Mit is kellett tudnia a bike foodnak?

„A mi bike food-unk, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával, folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.” – volt olvasható a kiírásban.

A felhívásra több mint 50 recept érkezett, ezek közül egy előzsűrizés szűkített döntős ételekre, majd a bikefood zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét.

- „A zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető étel szülessen, ami a kirándulókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. Hazánk első bike foodja zseniálisan ötvözi a nagy nemzetközi streetfood trendeket a helyi értékekkel, így olyan izgalmas étel született, amit egy külföldi túrázó is akár évek múlva fel tud majd idézni emlékei közül. Szeretnénk, hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban már konkrét ötleteink is vannak.” – mondta el Bezerics Dani, a Paletta bisztrók tulajdonosa, bikefood zsűritag.

bikefood 01

Magyarország első bike food étele a Bike –Roll, street food és bisztró verziókban

Az ország első bike foodjául végül a „Bike-Roll, fúziós útravaló” elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett. A BIKE ROLL lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsa”-val és őrségi füstölt gomolyával töltve.