Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

8 indok2

 Sikeresen megszerezted a megfelelő méretű cangát, indulnál tekerni, de nem tudod, hogy egyedül vagy sporttársakkal...

A csoportos kerékpározás számos előnnyel jár, például a társasági aspektus, vagy hogy nem nekünk kell mindig vágni a menetszelet.

Az egyéni bringázásnak is megvannak a maga szépségei, mint például az a béke és csend, amelyre oly’ sokszor vágyunk, a magány, amikor nem kell feltétlenül más bajával törődnünk.

Íme tehát néhány indok, amiért szerintünk kiváló időtöltés néha egyedül a nyeregbe pattanni.

1. ARRA MÉGY, AMERRE AKARSZ

Amikor egyedül kerékpározol, egy személy számára kell csak megfelelő útitervet előállítani. Nem kell arra gondolni, hogy az útitársak majd hosszabb, vagy rövidebb távot akarnak megtenni, utálják a mászást, vagy kiváló sprinterek, netán más kondival rendelkeznek.

Az egyetlen dolog, ami számít, hogy TE mit akarsz, még akkor is, ha ez csak egy rövidebb harminc kilométeres tekerés, vagy egy hosszabb, százharmincas.

2. AKKOR MÉGY, AMIKOR AKARSZ

Várni, várni és várni. Valóban elég idegesítő dolog. Felöltözöl, előkészíted a bringádat, csurig töltöd a vizes palackot, és csak vársz. A haverra, aki fél órás késésben van…

Még rosszabb, hogyha megbeszélitek, hogy valahol út közben találkoztok, mivel már eleve tudod, hogy késni fog és nem akarsz például hidegben fagyoskodni, de természetesen te sem akarsz a késő személy lenni.

Az egyedüli kerékpározás ezzel szemben természetesen nem tartogat ilyen veszélyeket, hiszen nincs kire várni, és az sem baj, ha 5 perccel később indulunk.

3. ANNYISZOR ÁLLSZ MEG, AHÁNYSZOR CSAK AKARSZ

Lőnél egy szelfit a pompás tájjal? Meg kéne nézni, hogy kotyog a kerékcsapágy? Nem gond, ha egyedül pedálozol. Senkit sem fogsz így feltartani, és az sem baj, ha akár egy tucatszor is megállsz nézelődni, vagy pihenni. Próbáld csak meg egy csoportos bringázás során, és hamar begyűjtheted a rosszalló tekintetek seregét.

4. KÖNNYEBB EDZÉSTERVET TARTANI

A sikeres verseny titka a megbízható, könnyű kerékpár, és a sikeres felkészülés. Ha a te edzésed merőben különbözik a másokétól, az eléggé összefüggéstelen bringázáshoz vezethet.

Például ha te az intervallumedzésre, rövid sprintekre koncentrálnál, más meg a hosszútávú állóképesség építésére, a csoportos bringázás nem fog előnyt jelenteni. Ilyenkor hatásosabb egyedül felkészülni, hogy minden terv szerint menjen.

5. IDŐT AD GONDOLKODNI

Fejünk kitisztításának kiváló módja egy közepes, vagy hosszabb túra, ahol megszabadulhatunk a mindennapi terheinktől. Ugyan a csoportos túrákon remekül ismerkedhetünk, dumálhatunk a sporttársakkal, de a folyamatos szövegelés zavaró lehet lelki terápiánkban.

6. NEM MARADHATUNK LE

Ugyanis nincs kitől lemaradni. Ugye ismerjük azt a kínzó érzést, amikor egyszerűen a többiek elhúznak, erőnk lankadni kezd és azt vesszük észre, hogy már a kanyarból sem látszanak sehol.

Magától értetődő, hogy ilyesmivel nem fogunk találkozni, ha csak magunk vagyunk.

7. BÁRMIKOR ABBAHAGYHATJUK

Útközben rájönnél, hogy a mai nap mégsem annyira akarsz bringázni? Gond egy szál se, csak fordulj vissza és irány haza. Igaz, az edzés így nem olyan hatékony, mint a csoportos bringa alkalmával, ahol már-már kényszerítve vagyunk, hogy ne adjuk fel, de az egyéni szabadság oltárán néha ezt is feláldozhatjuk.

8. AZ ÖSSZES SPRINTEN GARANTÁLT GYŐZELEM BORÍTÉKOLHATÓ

Ki szeret mindig veszíteni, lemaradni sprinteken, hegynek fel, vagy úgy általában...? Valószínűleg senki. Ha nem szeretünk mindig alulmaradni, sprinteljünk egyedül és így mindig veretlenek maradunk. Csak ne vigyük túlzásba az ünneplést. 