Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

bam nyito reggeli

Vidd be kedvenced a munkahelyedre!

„Vidd be kedvenced a munkahelyedre” szlogennel indult el a 16. Bringázz a munkába! kampány. Az idén tavasszal egy hónapon át, május 6-tól 31-ig tartó kampánnyal a mindennapos munkába kerékpározás előnyeit igyekeznek megmutatni, és újra emberek ezreit nyeregbe ültetni.

A megnyitón Révész Máriusz aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos többek között arról beszélt, hogy szeretnének benyújtani a kormány elé egy, a munkába kerékpározás támogatásáról szóló előterjesztést, Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke pedig arról, hogy ahol sokan bringáznak, ott javulnak az életkörülmények.

A kerékpározás támogatását fontosnak tartó cégek vezetői több ötletet adtak arra, mit tehetnek a vállalatok azért, hogy munkatársaiknak kedvezőbb feltételeket teremtsenek a munkába bringázáshoz.

A szervezők a Bringázz a munkába! kampányhoz csatlakozók között értékes tárgynyereményeket (többek között kerékpárokat, kiegészítőket), illetve élményeket (kalandparki belépőket, balatoni hétvégét, stb.) sorsolnak ki.

bam mk honlap 540x300

Így vehetsz részt

Aki szeretne részt venni a nyereményjátékkal egybekötött kampányban, annak csupán a Bike Citizens okostelefonos alkalmazást kell letöltenie, és azon belül a Bringázz a munkába! kampányt kiválasztva csatlakoznia vállalata csapatához, vagy alakítani egy csapatot a munkatársaival, ismerőseivel közösen. Az alkalmazás dokumentálja a megtett kilométereket és a munkába kerékpározással töltött napok számát.

A résztvevők között 2,5 millió forint értékben sorsolnak ki nyereményeket, a bicikliktől, az asztali lámpákon át a hátizsákokig, illetve élményeket a kalandparki belépőktől a hajózáson át a sörfőzdelátogatásig.

A korábbi kampányok során alkalmanként átlagosan 6-8000 résztvevő bringázott munkába, a szervezők idén 10 000 emberre számítanak.

A május 6-31. közötti tavaszi, illetve a szeptember 9-től 22-ig tartó őszi, nyereményjátékkal összekötött kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, a védjegyoltalom jogosultja, az Innovácicós és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország hozzájárulásával és támogatásával valósul meg.

További részletes információk a www.bringazzamunkaba.hu linken, vagy a kampány Facebook és Instagram oldalain érhetőek el.

bam nyito reggeli1

Egy személyes élmény

Jelen sorok írója a bár autóval rendelkezik Budapesten nagyon ritkán használja. Nem azért mert béna, vagy fél a forgalomtól, hanem mert a városon belül nincs rá szükség.

A főváros remek tömeg közlekedési rendszerrel bír, a megfelelő időben bármikor bárhova eljuttat, ami nagy előny. Hátránya a nevéből eredeztethető. A tömeg! Illetve csöves kollégák iszonyatos szaga ami belőlük árad. Értem én hogy nem írigyek és hagyják, hogy mások is érezzék a bűzt, de én meg önző vagyok! Nem azért veszem a bérletet, hogy ezt kelljen szagolnom. Ha a BKV a jogosulatlan használatot meg tudná szüntetni ez a közlekedési mód teljesen OK lenne.

Egy éve kezdtem el munkába is bringával járni, miután megoldottuk az ottani átöltözést. A kemény maghoz tartozva gyakorlatilag egész télen hajtottam a bringám. A város, ha ésszel mégy biztonságos. Egyetlen afférom, vagy balesetem sem volt eddig. A téli bringázás ellenére sem hűltem meg.

Rengeteg időt nyertem, autóval az út 40 perc és a végtelen között lenne kiszámíthatatlanul. Tömeg közlekedve 30 perc. Bringával ha nem sietek 20 perc. Az érzés amikor a reggeli csúcsban befordulok egy hosszú, szűk, egyirányú utcába, majd 100 m-re meglátom a kukás autót és a mögötte kígyózó kocsisort, de én csak lazán bringámmal elsuhanok mellettük, az megfizethetetlen...

Szóval hajrá! Bringázz (te is) a munkába!