Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

vandortabor2019 01

Az idei évben folytatódik a gyerekek természetközeli táboroztatása.

Pénteken a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez voltunk hivatalosak, ahol Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint az egyes vándortáborok (bringás, erdei és vízi) projektvezetői tájékoztattak minket a tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről.

vandortabor2019 01

Szerkesztőségünk 2018-ban együtt tekert a táborozókkal, sőt egy éjszakára is a vendégük volt. Így szereztünk első kézből tapasztalatot a tábori életről. Erről EBBEN a cikkben írtunk! Kedvcsinálónak itt a Bringás Brigantik videója is.

Az alábbiakban -bármennyire is szeretünk gyalogtúrázni és evezni- tematikus oldal lévén a sajtótájékoztató bringás vándortáborral kapcsolatos híreit közöljük.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben hívta életre a Vándortábor Programot. Az államilag támogatott táborok sikerét bizonyítja, hogy a tavalyi nyáron már összesen több mint 7000 gyermek és közel 1100 pedagógus vett részt, amely mintegy 40000 vendégéjszakát jelent. Két év alatt összesen 1400 pedagógus végezte el a nyári táborok valamelyik képzését, a gyalogost, a vízit vagy a kerékpárost. A nagy érdeklődésre való tekintettel (aki tavaly volt az idén is jönne) az eddigiek mellett újabb útvonalak nyílnak meg a vándortáborozók előtt.

vandortabor2019 03

A táborok a környezettudatosság jegyében zajlanak majd, ügyelve a fenntarthatóságra, a szelektív hulladékgyűjtésre. Cél, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak a táborozók.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bringás táboraiban idén két új nyomvonalon kerekezhetnek a Balaton-felvidéken, valamint a Bükk-Aggtelek térségben. A páratlan szépségű helyek mellett természetesen megmaradnak az eddigi útvonalak is, mint az Őrség, a Felső-Tisza-vidéke, a Körösök völgye, valamint a Palócföld.

Egységesen 25000 forintos díjért vehetnek részt a diákok a táborokban, amely tartalmazza a teljes ellátást, a szállást és a táborokhoz tartozó egyéb programok belépődíjait is, valamint a kerékpárokat, illetve az ehhez tartozó felszerelések bérlési díját. Akinek iskolás korú gyermeke van az tudhatja, hogy ez egy igen kedvezményes egyhetes nyaralási lehetőség.

Az idei évben szigorodnak a jelentkezési feltételek az elmúlt két év tapasztalatai alapján. Az időpont foglalástól számított 30 napon belül be kell fizetni a táborozás előlegét 150 000 Ft-ot.

vandortabor2019 04

Az első egyhetes turnus 2019. június 15-én, szombaton indul. Ezt követően vándortábori útvonalanként változó időpontokban, a jelentkezési felületeken található naptárban látható napokon lehet indulni augusztus 12-ig.

A jelentkezési felület 2019. január 28-án nyílik meg és a táborhelyek megtelte után, de legkésőbb 2019. április 30-án zárul le.

A programhoz kapcsolódóan továbbképzések indultak a kísérő pedagógusok számára, enélkül nem lehet elindulni ennek költsége 15 000 forint. A képzést elvégző pedagógusok a táboroztatásért külön díjazásban részesülnek bruttó 100 000 Ft. Az oktatásra történő jelentkezési lehetőségeiről a bringasvandor.hu weboldalon keresztül lehet tájékozódni.