Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
Cateye vezetékes kilométeróra teszt
  Az Enduro és a Velo 9 tesztje
prev
next

cateyevolt300 01

A Magyar Kerékpárosklub (MK) ismét felmérte a lámpahasználatot.

Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével az MK igyekszik minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2018 november közepén az ország 76 pontján 1996 kerékpárt számoltak meg, 80.1%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 90.8%-nak volt valamilyen lámpája. Ez javulás a 2017 őszi eredményhez képest. A kerékpározók 5.6%-ának csak elől volt lámpája, 5.2%-u pedig csak hátulról látszott a sötétben. Tök sötét ninja jelmezt a megszámolt kerékpározók 9.1%-a viselt, nekik semmilyen lámpájuk sem volt.

lampaszamlalas infografika 2018 osz fb

Budapesten jobbak az adatok, itt 84.3% elől-hátul ki volt világítva, és csak 5.5% biciklizett lámpa nélkül. A 100 000 lakos feletti településeken is javultak a számok, ezekben összegezve 78.6% - 11% a tökéletes kivilágítás és a lámpanélküliség aránya. 10-100 000 közötti lélekszámú településeken romlott, ezekben csak 57.3% biciklizett teljesen kivilágítva.

Az összes eddigi adatot itt böngészhetitek, korábbiakkal összevetve így néznek ki a számlálások:

mk lampaszamlalas 2018 osz

A következő lámpaszámolás március végén lesz. Segíts te is! Mindössze 20 perc egy általad választott kereszteződésben. Kérj értesítést a Magyar kerékpárosklub Facebook oldalának eseményeiről és iratkozz fel hírlevelükre, hogy ne maradj le az időpont meghirdetéséről! Ha szeretnéd, hogy emailben értesítsenek a következő alkalomról, akkor írj az ibikebudapest kukac kerekparosklub.hu címre!

lampaszamlalas infografika 2018 osz elulhatul2

lampaszamlalas infografika 2018 osz elulhatul

Forrás: Magyar Kerékpárosklub