Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

bike lany

Hogyan óvjuk a bringások testi épségét.

Gondolj bele mennyire ijesztő, mikor az az autó ajtaját kinyitva meglepődsz mivel azt majdnem rányitottad a kocsi mellett néhány centire elsuhanó bringásra. Jó esetben egy anyázással megússzátok az esetet, ellenben ütközés, személyi sérülés, bírság lesz a vége. Kedves autós ebben az esetben a KRESZ szerint minden esetben TE vagy a felelős.

Mit tehet a szegény autós? A visszapillantó tükröt skubizva nyit, illetve a mögötte ülő az ő engedélyére tárja az ajtót. De most őszintén tegye a szívére a legkörültekintőbb sofőr is a kezét és nyilatkozzon, volt-e hogy ezt elfelejtette és meglepődött az elsuhanó bringáson. Egyébként ez a mai, túlpörgetett, rohanó világban sajnos könnyen elő fordul.

Most gondolj bele hogy nyitod ki belülről az ajtót? Ugye kocsi megáll, ajtó felőli kézzel nyitó meghúzva ajtó kitár és szerencsés esetben „BUMM" nélkül nyílik az ajtó. A hollandok ellenben ki találtak mást, egy egyszerű módszert, ami kezd bevett gyakorlattá válni és egyre több fórumon népszerűsítik. Ha az ajtót a másik kezeddel nyitod, akkor törzsed és fejed automatikusan elfordul. Így egyből hátra tekintesz meggyőződve róla, hogy jön-e mögötted valami.

Tessék kipróbálni!