Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

video

Frissítem a 2014-es listát, már 25 filmet mutatok be nektek 3 részen át.

2014 januárjában jelent meg ennek a cikknek az előző változata. Most frissítem a listát. A filmeket IMDb szavazati alapján rangsoroltam őket. Kérlek benneteket a sorrenden ne kezdjetek el vitatkozni, van olyan film, aminek helyezésével én sem értek egyet. Ez a nagy tömeg véleménye, nem pedig az egyéné. Arra tökéletesen jó, hogy sorrendbe rakjam a filmeket, mivel sokkal többet mond, mint a snassz ABC, vagy gyártási év szerinti rendezés.

Lesz közöttük mozi-, TV-, dokumentum-, rajzfilm. A történetek szólnak kerékpár versenyekről, versenyzőkről, vagy hétköznapi eseményekről. Nagyon változatos a mi gyűjteményünk, akár olvasóink érdeklődési köre. Először egy részesre terveztem, de sajnos, ha 25 youtube videót bele rakok, az élvezhetetlenül belassítja az anyag betöltését, így 3 nap alatt kapjátok készhez az anyagot. Kellemes időtöltést kívánok a cikkhez!

FeknelkulFék nélkül
Premium Rush
2012
IMDb: 6,5
sport, akció

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

HegyekpoklaHegyek pokla
American Flyers
1985
IMDb: 6,4
spor

A két testvér, David és Marcus apjuk halála óta nem találkoztak. David magába forduló fiúvá vált, akit kizárólag a kerékpározás érdekli és különösebb célok nélkül tengődik. Bátyja sikeres és céltudatos férfi, sportorvos, aki még mindig versenyszerűen biciklizik. Amikor hosszú idő után újra találkoznak, Marcus rábeszéli öccsét, hogy induljanak a Nyugat Pokla elnevezésű versenyen a coloradoi Sziklás hegységben, ahol minden rossz mozdulat halálos lehet. A kihívás és a közös felkészülés közelebb hozza egymáshoz a két testvért, David számára pedig egész új távlatok nyílnak.

raceacrossamericaVerseny Amerikán át
Race across America
2013
IMDb:6,3
dokumentum

A magányos brit kerékpáros, Jim Rees erősen motivált, előírás szerinti Vasember-versenyző, aki hihetetlenül vágyik a versengésre. A filmből megismerhetjük eltökéltségét az 5000 kilométeres, egész Amerikát átszelő verseny, a Race Across America brit rekordjának megdöntése iránt. Ebben a kihívásban semmi sem állíthatja meg, miközben leküzdi a sivatag 46 fokos hőségét, a hegyek ritka levegőjét és a kialvatlanságot ennek a 14 államot és négy időzónát átszelő utazásnak a során. Mivel tizenegy napon át napi 20-21 órát kerekezik, orvosokból és fizikoterapeutákból álló segítő csapata megpróbálja biztosítani számára a fizikai és mentális erőnlétet végső célja elérésének elősegítése érdekében.

hajraeddyHajrá Eddy
Alez Eddy
2012
IMDb: 6,3
vígjáték

A tizenegy éves Freddy egy békés kis falu hentesének a fia, mindene a kerékpározás. Freddy élete a feje tetejére áll, amikor a településen 1975-ben megnyitja kapuit az első szupermarket. A nyitás alkalmából ugyanis az üzlet kerékpárversenyt szervez, melynek győztese találkozhat Eddie Merckxszel, az ötszörös Tour de France-győztes legendával. Eddie apja ellenzi a szupermarket megnyitását, ezért nem akarja, hogy a fiának bármi köze legyen hozzá. Freddy azonban titokban benevez a versenyre.

csodalatosferfiakbiciklinA nagymenő (A csodálatos férfiak biciklin)
Les cracks
1968
vígjáték
IMDb: 6,8

Jules Auguste Duroc feltaláló hatalmas lelkesedéssel, és minden pénzét rááldozva egy egészen új típusú biciklit készít, abban reménykedve, hogy magára vonja majd a gyártók figyelmét a Párizsból San Remóig tartó nagy bicikliversenyen. Egy barátja indulna rajta a versenyen, de a dolgok meglehetősen összezavarodnak, mikor a nagy nap reggelén egy pénzbehajtó érkezik Jules lakásához, aki az ablakon át menekül. A startvonalnál nem találja a barátját, és mikor feltűnik a pénzbehajtó, a biciklin próbál menekülni a millió versenyző között megbújva. Üldözői persze nem adják fel...

EzustkerekEzüstkerék
Quicksilver
1986
IMDb: 5,5
sport, akció

Jack Casey kerékpáros futár, aki miközben a levelekkel és csomagokkal keresztül-kasul száguld a városon, baljóslatú gyilkossági ügybe keveredik. Szoros barátság alakul ki közte és biciklis kollégája, Terri között. Kapcsolatukat nem várt sötét események árnyékolják be, Terri gátlástalan kábítószer-kereskedők markába keveredik. John választás elé kerül, ám a lányért mindenre képes. Először is gyorsan kell cselekednie. Lélegzetelállító, őrült hajsza veszi kezdetét, és Jacknek minden bátorságára szüksége van, hogy tartsa a ritmust. Nem is tehet mást, különben meghal.

maradokMaradok!
Je reste!
2003
IMDb: 5,4
romantikus vígjáték

Marie-Domenica és Bertrand tökéletes párnak tűnik, de csak látszólag. Bertrand egy nemzetközi építkezési vállalat ügyeit intézi, ideje nagy részét repülőgépen tölti, s amikor nem dolgozik, kedvenc sportjának, a kerékpározásnak hódol. Bolondja a sportnak, és nem tűr beleszólást az edzésbe. Marie-Domenica férje minden kívánságát teljesíti, törődik a fiuk taníttatásával, saját vágyai és álmai háttérbe szorulnak, de érezhetően elégedetlen a sorsával. Ekkor találkozik Antoine-nal, az íróval, aki film- és művészetrajongó, és beleszeret. A férfi viszonozza a szenvedélyt, és Marie-Domenica úgy dönt, elhagyja a férjét, és kilép a világba. Nem számít azonban arra, hogy Bertrand egész más szemmel látja a helyzetet, és úgy dönt, kitart a felesége mellett, és nem könnyíti meg neki a távozást. Mi több, megismerkedik Antoine-nal, akiről kiderül, hogy szintén szeret kerékpározni.

BMXbanditakBMX banditák
BMX Bandits
1983
IMDb: 5,4
sport, akció

Goose és P.J. állandóan együtt bringáznak, de nem nagyon tűrik meg őket a város utcáin. Ezért arról álmodoznak, hogy egyszer nekik is lesz a rendőrökéhez hasonló adóvevőjük, amellyel kijátszhatják majd a rend fenntartóit. Egy baleset során találkoznak Judyval, aki nyári munkával próbálja megkeresni a BMX-re valót. Ezekután a srácok együtt próbálnak különböző módon pénzhez jutni. Egy alkalommal belebotlanak egy rejtélyes csomagba, amelyben tucatnyi adóvevőt találnak. Elkezdik értékesíteni az ebül szerzett jószágokat, de a legnagyobb probléma az, hogy az adóvevők egy betörő banda legújabb tervének fontos kellékei. A bűnözők pedig minden áron vissza akarják szerezni azt ami őket illeti.

OsztalyalsoOsztályalsó
Underclassman
2005
IMDb: 4,1
vígjáték

Tracy "Tre" Stokes zöldfülű biciklis rendőr, akinek minden vágya, hogy egy igazi nagy ügyben nyomozhasson. Hamarosan rámosolyog a szerencse, neki kell az egyik elit magániskolában történt gyilkosság ügyét felderítenie, és a gyilkost elkapnia. Nyomozása során azonban olyan dolgot fedez fel, amely minden elképzelhető rossz hírnél is rosszabb és halálosabb. A felvételiző csajok jelentette veszélyről nem is beszélve. Stokes-nak mindent be kell dobnia a siker érdekében: a dögös pasit, a mesterlövészt (mindenféle értelemben!), és a rendhagyó nyomozói módszereket.

A filmek ismertetői a port.hu, a moziplakátok az imdb.com weboldalról származnak.

Kapcsolódó cikkek

  • Mozi és a kerékpár 3/1
  • Mozi és a kerékpár 3/2