Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

video

Frissítem a 2014-es listát, már 25 filmet mutatok be nektek 3 részen át.

2014 januárjában jelent meg ennek a cikknek az előző változata. Most frissítem a listát. A filmeket IMDb szavazati alapján rangsoroltam őket. Kérlek benneteket a sorrenden ne kezdjetek el vitatkozni, van olyan film, aminek helyezésével én sem értek egyet. Ez a nagy tömeg véleménye, nem pedig az egyéné. Arra tökéletesen jó, hogy sorrendbe rakjam a filmeket, mivel sokkal többet mond, mint a snassz ABC, vagy gyártási év szerinti rendezés.

Lesz közöttük mozi-, TV-, dokumentum-, rajzfilm. A történetek szólnak kerékpár versenyekről, versenyzőkről, vagy hétköznapi eseményekről. Nagyon változatos a mi gyűjteményünk, akár olvasóink érdeklődési köre. Először egy részesre terveztem, de sajnos, ha 25 youtube videót bele rakok, az élvezhetetlenül belassítja az anyag betöltését, így 3 nap alatt kapjátok készhez az anyagot. Kellemes időtöltést kívánok a cikkhez!

FeknelkulFék nélkül
Premium Rush
2012
IMDb: 6,5
sport, akció

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

HegyekpoklaHegyek pokla
American Flyers
1985
IMDb: 6,4
spor

A két testvér, David és Marcus apjuk halála óta nem találkoztak. David magába forduló fiúvá vált, akit kizárólag a kerékpározás érdekli és különösebb célok nélkül tengődik. Bátyja sikeres és céltudatos férfi, sportorvos, aki még mindig versenyszerűen biciklizik. Amikor hosszú idő után újra találkoznak, Marcus rábeszéli öccsét, hogy induljanak a Nyugat Pokla elnevezésű versenyen a coloradoi Sziklás hegységben, ahol minden rossz mozdulat halálos lehet. A kihívás és a közös felkészülés közelebb hozza egymáshoz a két testvért, David számára pedig egész új távlatok nyílnak.

raceacrossamericaVerseny Amerikán át
Race across America
2013
IMDb:6,3
dokumentum

A magányos brit kerékpáros, Jim Rees erősen motivált, előírás szerinti Vasember-versenyző, aki hihetetlenül vágyik a versengésre. A filmből megismerhetjük eltökéltségét az 5000 kilométeres, egész Amerikát átszelő verseny, a Race Across America brit rekordjának megdöntése iránt. Ebben a kihívásban semmi sem állíthatja meg, miközben leküzdi a sivatag 46 fokos hőségét, a hegyek ritka levegőjét és a kialvatlanságot ennek a 14 államot és négy időzónát átszelő utazásnak a során. Mivel tizenegy napon át napi 20-21 órát kerekezik, orvosokból és fizikoterapeutákból álló segítő csapata megpróbálja biztosítani számára a fizikai és mentális erőnlétet végső célja elérésének elősegítése érdekében.

hajraeddyHajrá Eddy
Alez Eddy
2012
IMDb: 6,3
vígjáték

A tizenegy éves Freddy egy békés kis falu hentesének a fia, mindene a kerékpározás. Freddy élete a feje tetejére áll, amikor a településen 1975-ben megnyitja kapuit az első szupermarket. A nyitás alkalmából ugyanis az üzlet kerékpárversenyt szervez, melynek győztese találkozhat Eddie Merckxszel, az ötszörös Tour de France-győztes legendával. Eddie apja ellenzi a szupermarket megnyitását, ezért nem akarja, hogy a fiának bármi köze legyen hozzá. Freddy azonban titokban benevez a versenyre.

csodalatosferfiakbiciklinA nagymenő (A csodálatos férfiak biciklin)
Les cracks
1968
vígjáték
IMDb: 6,8

Jules Auguste Duroc feltaláló hatalmas lelkesedéssel, és minden pénzét rááldozva egy egészen új típusú biciklit készít, abban reménykedve, hogy magára vonja majd a gyártók figyelmét a Párizsból San Remóig tartó nagy bicikliversenyen. Egy barátja indulna rajta a versenyen, de a dolgok meglehetősen összezavarodnak, mikor a nagy nap reggelén egy pénzbehajtó érkezik Jules lakásához, aki az ablakon át menekül. A startvonalnál nem találja a barátját, és mikor feltűnik a pénzbehajtó, a biciklin próbál menekülni a millió versenyző között megbújva. Üldözői persze nem adják fel...

EzustkerekEzüstkerék
Quicksilver
1986
IMDb: 5,5
sport, akció

Jack Casey kerékpáros futár, aki miközben a levelekkel és csomagokkal keresztül-kasul száguld a városon, baljóslatú gyilkossági ügybe keveredik. Szoros barátság alakul ki közte és biciklis kollégája, Terri között. Kapcsolatukat nem várt sötét események árnyékolják be, Terri gátlástalan kábítószer-kereskedők markába keveredik. John választás elé kerül, ám a lányért mindenre képes. Először is gyorsan kell cselekednie. Lélegzetelállító, őrült hajsza veszi kezdetét, és Jacknek minden bátorságára szüksége van, hogy tartsa a ritmust. Nem is tehet mást, különben meghal.

maradokMaradok!
Je reste!
2003
IMDb: 5,4
romantikus vígjáték

Marie-Domenica és Bertrand tökéletes párnak tűnik, de csak látszólag. Bertrand egy nemzetközi építkezési vállalat ügyeit intézi, ideje nagy részét repülőgépen tölti, s amikor nem dolgozik, kedvenc sportjának, a kerékpározásnak hódol. Bolondja a sportnak, és nem tűr beleszólást az edzésbe. Marie-Domenica férje minden kívánságát teljesíti, törődik a fiuk taníttatásával, saját vágyai és álmai háttérbe szorulnak, de érezhetően elégedetlen a sorsával. Ekkor találkozik Antoine-nal, az íróval, aki film- és művészetrajongó, és beleszeret. A férfi viszonozza a szenvedélyt, és Marie-Domenica úgy dönt, elhagyja a férjét, és kilép a világba. Nem számít azonban arra, hogy Bertrand egész más szemmel látja a helyzetet, és úgy dönt, kitart a felesége mellett, és nem könnyíti meg neki a távozást. Mi több, megismerkedik Antoine-nal, akiről kiderül, hogy szintén szeret kerékpározni.

BMXbanditakBMX banditák
BMX Bandits
1983
IMDb: 5,4
sport, akció

Goose és P.J. állandóan együtt bringáznak, de nem nagyon tűrik meg őket a város utcáin. Ezért arról álmodoznak, hogy egyszer nekik is lesz a rendőrökéhez hasonló adóvevőjük, amellyel kijátszhatják majd a rend fenntartóit. Egy baleset során találkoznak Judyval, aki nyári munkával próbálja megkeresni a BMX-re valót. Ezekután a srácok együtt próbálnak különböző módon pénzhez jutni. Egy alkalommal belebotlanak egy rejtélyes csomagba, amelyben tucatnyi adóvevőt találnak. Elkezdik értékesíteni az ebül szerzett jószágokat, de a legnagyobb probléma az, hogy az adóvevők egy betörő banda legújabb tervének fontos kellékei. A bűnözők pedig minden áron vissza akarják szerezni azt ami őket illeti.

OsztalyalsoOsztályalsó
Underclassman
2005
IMDb: 4,1
vígjáték

Tracy "Tre" Stokes zöldfülű biciklis rendőr, akinek minden vágya, hogy egy igazi nagy ügyben nyomozhasson. Hamarosan rámosolyog a szerencse, neki kell az egyik elit magániskolában történt gyilkosság ügyét felderítenie, és a gyilkost elkapnia. Nyomozása során azonban olyan dolgot fedez fel, amely minden elképzelhető rossz hírnél is rosszabb és halálosabb. A felvételiző csajok jelentette veszélyről nem is beszélve. Stokes-nak mindent be kell dobnia a siker érdekében: a dögös pasit, a mesterlövészt (mindenféle értelemben!), és a rendhagyó nyomozói módszereket.

A filmek ismertetői a port.hu, a moziplakátok az imdb.com weboldalról származnak.

Kapcsolódó cikkek

  • Mozi és a kerékpár 3/1
  • Mozi és a kerékpár 3/2