Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

szivAzoknál az embereknél, akik olyan környezetben élnek, ahol a gyaloglás és a biciklizés elterjedt, kisebb a túlsúly vagy elhízás esélye.

Mi is ez a 90-60-90? Nem más, mint a mell, a derék és a csípő mérete. Az az ideális, ha a mellméret egyezik a derékmérettel.

A kutatók 14 országban statisztikákat vizsgáltak meg a biciklizésről és a gyaloglásról, továbbá tanulmányozták az Egyesült Államok 50 államában és 47 legnagyobb városában a gyalog vagy kerékpáron történő munkába járásról szóló adatokat.

Az eredmények azt mutatták, hogy a biciklizés és a sétálás legnagyobb arányban Svájcban, Hollandiában és Spanyolországban jellemző. A legalacsonyabb értékeket az Egyesül Államokban, Ausztráliában és Kanadában mutatták. Az amerikai városok közül a munkába való gyaloglás vagy biciklizés Bostonban, Washingtonban, San Franciscóban, Minneapolisban és Seattle-ben volt a legmagasabb arányú.Tekeréssel és túrával biztos a 90-60-90 A kutatók összefüggést találtak a több gyaloglás valamint biciklizés, és az elhízás és cukorbetegség alacsonyabb előfordulása között.

A cikk az American Journal of Public Health folyóirat 2010 októberi számában jelent meg.