Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

P9210022Soha többet!

Éjszaka Budapesten tekerni fantasztikus élmény, amit egyszer érdemes kipróbálni mindenkinek, de nem így!

Szombat estére volt meghírdetve egy éjszakai tekerés a belvárosban. Gondoltam kipróbálom.

A rendezvény a biciklizés és annak ünneplése jegyében jött létre, aminek egyik programja volt az éjszakai tekerés.

 P9210011

Alapvetően kerülöm a tömeges tekerést, eleget maratonoztam korábban, már nem vonz ez a dolog, de gondoltam teszek egy próbát.

Este az Erzsébet téren rengeteg bringás volt, élőzene, különböző sátrak alatt szervezetek, árusok mutatkoztak be és persze rengeteg bringás... Láttam egy két érdekes kerékpárt, találkoztam ismerősökkel, szóval igen jól indult ez az éjszaka.

 bringasokejszakaja01

A felvonuláson körülbelül 100-150 kerékpáros indult el az Erzsébet tér - Károly krt – Kiskörút – Múzeum krt – Szabadság híd – a budai rakpart kerékpárútja – Margit híd – Szent István krt – Bajcsy-Zs. út – Erzsébet tér útvonalon.

Az éjszakai tekerés igen hamar egy kerékpáros csürhe vonulására emlékeztetett. A tömeg nagy része az úton tekert a megbeszéltek szerint, viszonylag rendezett tömegként. A sallangok viszont a gyalogosokat riogatták a járdán, a villamos síneken keménykedtek, teljes káoszkinézetet kölcsönözve az egész menetnek.

Kívülállóként nem igazán a kerékpáros társadalom pozitív megítélése jött le. Nem érzem úgy, hogy ezzel a kerékpározást népszerűsítettük. Sőt!

Szerencsére minden komolyabb baleset nélkül visszaértünk a kiindulási pontra. Elvileg csak a minket biztosító rendőr autó oldalát sikerült egy sallangnak meghúznia. (Ez szájról-szájra terjedő infó volt este, megerősíteni nem tudom.)

Visszaérkezésünk után még egy nagy attrakció volt, mégpedig egy kerékpár égetése. Na ez volt a mélypont. Egyszer majd magyarázza már meg valaki, hogy egy olyan rendezvényen, ahol elvileg sok kerékpáros, kerékpárját szerető egyén tartózkodik milyen szimbolikája van egy kerékpár felgyújtásának?

 P9210019

Én itt adtam fel, szépen haza tekertem. Nem voltam kíváncsi erre a szánalmas jelenetre. Úgy érzem ilyen rendezvényből elég volt ez egy életre.

Az este az MK koordinálása alatt zajlott. Hát (nem is) tudom, ezek után én klubtag nem leszek. És kérem őket, a kerékpározás pozitív képének kialakítása végett (elvégre ez az egyik feladatuk) tanítsák meg a városi bringásokat szabályosan közlekedni!