Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

BiviklivelIrodba01Az osztrákok kétharmada használja közlekedési eszközként a kerékpárt és az ország minden harmadik lakosa hetente többször is biciklire ül.

2007 óta 58-ról 67 százalékra nőtt Ausztriában azoknak az aránya, akik nemcsak egy-egy kirándulás alkalmával, hanem a mindennapokban is használják a kerékpárt. Még erőteljesebben, 24-ről 32 százalékra emelkedett az elmúlt öt évben azoknak az aránya, akik hetente többször vagy akár minden nap kerékpároznak.

A felmérésből kiderül az is, hogy a nyugati országrészben gyakrabban pattannak kerékpárra az emberek, mint az Ausztria keleti részén élők. Ausztria nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban a legnagyobb a biciklizőkedv, ott a lakosok 48 százaléka kerékpározik hetente többször vagy naponta.

A fővárosban, Bécsben élők 56 százaléka használja a mindennapokban a kerékpárt, és 19 százalék kerekezik rendszeresen, vagyis hetente többször is. 2007-ben 43, illetve 13 százalék volt ez az arány.

A közlekedési klub a városokat az elővárosokkal összekötő "kerékpáros sztrádák" építését szorgalmazza, hogy az ingázók is könnyebben juthassanak el munkahelyükre kerékpárral.

Forrás: MTI