Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

Kerékpár-szépségversenyen választják ki azokat a bicikliket, amelyek a színpadra gördülhetnek a Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóprodukciójában, Jacobi Viktor Leányvásár című operettjében.

Gothár Péter rendező a darab egyes jeleneteiben komoly szerepet szán a bicikliknek, úgyhogy azok a vállalkozó kedvű szegediek, akik benevezik sajátjukat a szombati "bringa-castingra", fontos segítségére lehetnek a készülő produkciónak - mondta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-nek.

Jelentkezni bármilyen felnőtt kerékpárral lehet. Az operettben színpadra kerülő harminc bringát Juronics Tamás koreográfus és a darab főszerepét alakító Nagy Ervin válogatja ki a szombat délelőtti kerékpár-szépségversenyen.

A Leányvásár július 5-én nyitja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokat és még két estén élvezheti az közönség az olyan népszerű dalokat, mint például a Kettecskén vagy a Gilolo. Gothár Péter rendezésében és szerzőtársai, Varró Dániel és Vinnai András közreműködésével teljesen új köntösben láthatják a nézők a művet. Az előadáson végigvonuló fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, amely számtalan kacagtató helyzetet szül és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi.

Az operett főbb szerepeit népszerű színészgárda játssza. Tom Miggles-t Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat, Lucy Harrisont pedig Bordás Barbara kelti életre. Az ütődött Rottenberg gróf bőrébe Keresztes Tamás bújik, Bessy Kiss Diána Magdolna, a polgármester Hegedűs D. Géza lesz, és Kocsis Gergő is feltűnik a színpadon.