Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

fknlkl01

Egy nagyon várt kerékpáros film, egy kerékpáros szemével.

Nagyon vártam ezt a filmet, hiszen egy izgalmas bringás futárokról szóló mozit harangoztak be. A történet fantasztikus zenével és szöveggel kezdőik: ”Nem bírnék egy hivatalban ülni. Utálom az öltönyt. Bicajozni szeretek fixi, acél váz, semmi fék.” Majd néhány városi száguldós jelenet megadja a kezdő hangulatot. A mozi egyébként ugyanezekkel a képekkel zárul egyfajta keretet ad a történetnek.

Körülbelül ennyi ami a filmből tetszett, és a nagy várakozás, nagy csalódássá vált. A történet maga egyszerűen bugyuta, hiteltelen és nevetséges.

Találunk benne egy rossz fiút, egy rendőrt, akiről egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy most milyen karakter. Leginkább egy rajzfilm röhejes rossz fiújára emlékeztet.

Vannak benne üldözős jelenetek, amik egyszerűen nem kötnek le, mert nem üldöznek benne, csak követnek.

 fknlkl02

Van egy idióta bringás rendőrünk, aki kicsit színesíti a szereplők gárdáját, de egy olyan mellék szereplő, aki többször jelenik meg, mint kellene. Néha az az érzésed, hogy a végén főszereplővé válik egy csavar során, de nem, hiszen csavar sincs a filmben.

Csavar nincs, csak töketlenkedés és Ponyvaregényre hajazás, hogy a történetet egy nap során az időben előre, hátra mozgatják. Ez által a film nem válik sem különlegesebbé, sem érdekesebbé, csak idegesít.

Igaza finálé előtti jelenetnél mondtam ki végleg a már érlelődő véleményemet. Főhősünket ugyanis elütik, jó néhány bordája eltörik, elég rossz állapotba kerül és viszik a kórházba. Mellette a fő gonosz. A történet folytatásaként egy rendőrégi raktárhoz érkezünk, ahol persze kedvenc futárunk bringával megszökik. Törött bordáival úgy ugrál a bringával, hogy azt el se tudod képzelni.

A film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Nem tudott lekötni, mint bringást. Kíváncsi lennék egy futár mit mondana a benne látható futár életről. Ha rajzfilmként csinálják meg, valószínű tetszett volna, mivel ott beleférnek ezek a hiteltelen részletek és a karakterek ilyen irányú kidolgozása. Így viszont nagyot bukott. DELETE. Ezen élményeké nem érdemes moziba ülni, ez nem az amiért érdemes akár 1 Ft-ot is fizetni.