Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

bikefelmeresAugusztusban a teljes 15 év feletti magyar lakosság 48 százaléka kerékpározott közlekedési vagy túrázási célból - derült ki a Magyar Kerékpárosklub felméréséből.

Közlekedési eszközként országos szinten a magyar lakosság 46 százaléka használta kerékpárját, a fővárosban 11 százalék. A vizsgált időszakban - július végén és augusztus elején - a kerékpárt közlekedési eszközként használók 35 százaléka minden nap biciklizett, 14 százalék két hét alatt 10 napot.

{reklam}


bikefelmeres02
A 40-49 éves, illetve 60 év feletti férfiakra nagyobb arányban jellemző a közlekedési célú kerékpárhasználat. A budapesti lakosságon belül a 15-29 éves korosztály 19 százaléka használta kerékpárját közlekedésre. A magyar lakosság 10 százaléka túrázott kerékpárral, Budapesten 12 százalék. A szabadidős kerékpárhasználat az átlagosnál jobban jellemző a 15-39 év közöttiekre és a felsőfokú végzettségűekre.

Az 1000 fős minta a főbb szociodemográfiai jellemzők - nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió - mentén a 15 éves vagy idősebb magyarországi állandó lakosokra reprezentatív. A felmérést a TNS Hungary végezte, az adatfelvétel 2010. augusztus 7. és 15. között történt.

A Magyar Kerékpárosklub 2010. július 2-án a Múzeum körúton felállította az első kerékpáros forgalomszámláló eszközt, az első két hónap összesítése alapján az adott szakaszon a legforgalmasabb időszak 17 és 18 óra között van, amikor 75 kerékpáros halad át óránként. A munkanapok átlagos forgalma 981 kerékpáros/nap, a munkanapok forgalma kétszerese a hétvégi forgalomnak. A Múzeum körúton mért kerékpárforgalom azonos a bécsi Westbahnhof előtt mért forgalommal, a legnagyobb napi forgalmat 1507 kerékpáros/nap jelentette.

Forrás: Metropol