Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

TV20120126 új kerékpáros túravezetővel gazdagodott a kerékpáros közösség.

2012 márciusában indult a tanfolyam minket is meglepő számmal több mint 30-an jelentkeztek az MTSZ keretein belül meghirdetett oktatásra. 3 hónapon át átlag heti egy alkalommal találkoztunk. A hagyományos tanár-diák kapcsolat talán csak az első két oktatási napon volt érezhető, azután fokozatosan lazább hangulatúvá váltak az órák, amit senki sem bánt.

Tv201205

A gyakorló túrák vidáman teltek, sok-sok maradandó emlékkel gazdagítva minket ,- akár az ócsai homokról, akár a mátrai csomagos túráról beszélünk - mindenkinek megvan a maga kedvenc története.

TV201206

A gyakorlati vizsga sem jelentett akadályt senkinek. A pálya útvonala az utolsó pillanatig titkos volt. Csak azt tudták, hogy a Börzsönyben lesz és Királyrét a start/cél pont. 6 pontot kellet megtalálni térkép és tájoló segítségével, három ponton feladat várt a vizsgázókra, és mind ezt 4 és félórás szintidő alatt kellett teljesíteni, egy olyan útvonalon, ahová bárkit elvinnék kerékpározni, mert a táj és a falvak hangulata szemet gyönyörködtető.

TV201202

Én szerelési ismereteket, illetve turista földrajzot oktattam, így nem meglepő, hogy a vizsgán a műszaki ellenőrző ponton voltam.

TV201203

Ez a pont Nógrádon a vár lábánál lévő forrásnál helyezkedett el. A vizsgázók kisebb-nagyobb lámpalázzal, kimerülve, felpörögve érkeztek ide, szerencsére humorát senki sem hagyta otthon, így a kiadott feladat végrehajtása sem izzasztott meg senkit.

A végeredmény: a vizsgára jelentkezők mindannyian sikerrel vették az akadályt, gratulálok nekik. Ráadásul nem egy alibi vizsga volt, ami úgy is sikerül mindenkinek, hiszem keményen meg kellett érte dolgozni mindenkinek.

TV201204

Személy szerint bármelyikük által szervezett kerékpártúrára bátran elmennék. Mivel jól felkészült túravezetőkkel állunk szemben.

Köszönöm Hölgyek/Urak a tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásain a részvételt, a közös, vidám perceket, amelyek élvezetessé tették a három hónapot.

A holkerékpározzak.hu weboldal figyel rátok, támogatni fog titeket, keressetek ezen túl is bizalommal.

A vizsga szervíz álomásán készült fotók letölthetők ITT. Köszönet érte nagyszerű segítségemnek Beck Laci bácsinak.