Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

bicycleafrikaMit tegyünk, ha beüt a mennykő és se Dr. House, se Mac Guyver nincs a közelben?

Cikksorozatunkban kézzelfogható, egyszerűen alklamazható tippekkel segítünk nektek, hogy a biciklizésből csak a szép emlékek maradjanak. Az egyszerű, de praktikus elsősegélycsomag összerakásától, a különféle sebek ellátásán át, a darázscsípésen keresztül, a súlyos balesetekig sok mindenre kitérünk. Gondolunk a rövid kiruccanásokra és a komoly, hosszú túrákra is, hogy bármilyen helyzetben alkalmazni tudd az itt olvasottakat.

 elssegly_felszerels_B

Fontos leszögezni, hogy a laikus elsősegélynyújtás nem helyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást, ahogyan ez a cikksorozat sem ér fel egy elsősegély tanfolyammal.

 

Sem a szerző, sem a holkerekparozzak.hu nem vállal semmilyen jellegű felelősséget az itt leírtak helytelen vagy szakszerűtlen alkalmazásából eredő károkért, egészségkárosodásért, halálesetért.

 

Baleset vagy egyéb egészségkárosodás esetén azonnal fordulj szakemberhez (orvoshoz, a mentőkhöz) – ha más nem, legalább tanácsért! Életveszély (eszméletlenség, súlyos sérülés, hirtelen légzészavar, stb.) esetén ne késlekedj, - néhány perc tanácstalanság is súlyos következményekkel járhat, - azonnal hívd a mentőket!

 

És a legfontosabb, használd a józan paraszti eszed!

 

Ez úton is köszönetet mondunk Zárai Ágnesnek-nek és az Országos Mentőszolgálat Oktatási osztályának cikkek megírásában nyújtott segítségükhöz.