Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

bicycleafrikaMit tegyünk, ha beüt a mennykő és se Dr. House, se Mac Guyver nincs a közelben?

Cikksorozatunkban kézzelfogható, egyszerűen alklamazható tippekkel segítünk nektek, hogy a biciklizésből csak a szép emlékek maradjanak. Az egyszerű, de praktikus elsősegélycsomag összerakásától, a különféle sebek ellátásán át, a darázscsípésen keresztül, a súlyos balesetekig sok mindenre kitérünk. Gondolunk a rövid kiruccanásokra és a komoly, hosszú túrákra is, hogy bármilyen helyzetben alkalmazni tudd az itt olvasottakat.

 elssegly_felszerels_B

Fontos leszögezni, hogy a laikus elsősegélynyújtás nem helyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást, ahogyan ez a cikksorozat sem ér fel egy elsősegély tanfolyammal.

 

Sem a szerző, sem a holkerekparozzak.hu nem vállal semmilyen jellegű felelősséget az itt leírtak helytelen vagy szakszerűtlen alkalmazásából eredő károkért, egészségkárosodásért, halálesetért.

 

Baleset vagy egyéb egészségkárosodás esetén azonnal fordulj szakemberhez (orvoshoz, a mentőkhöz) – ha más nem, legalább tanácsért! Életveszély (eszméletlenség, súlyos sérülés, hirtelen légzészavar, stb.) esetén ne késlekedj, - néhány perc tanácstalanság is súlyos következményekkel járhat, - azonnal hívd a mentőket!

 

És a legfontosabb, használd a józan paraszti eszed!

 

Ez úton is köszönetet mondunk Zárai Ágnesnek-nek és az Országos Mentőszolgálat Oktatási osztályának cikkek megírásában nyújtott segítségükhöz.