Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

bicycleafrikaMit tegyünk, ha beüt a mennykő és se Dr. House, se Mac Guyver nincs a közelben?

Cikksorozatunkban kézzelfogható, egyszerűen alklamazható tippekkel segítünk nektek, hogy a biciklizésből csak a szép emlékek maradjanak. Az egyszerű, de praktikus elsősegélycsomag összerakásától, a különféle sebek ellátásán át, a darázscsípésen keresztül, a súlyos balesetekig sok mindenre kitérünk. Gondolunk a rövid kiruccanásokra és a komoly, hosszú túrákra is, hogy bármilyen helyzetben alkalmazni tudd az itt olvasottakat.

 elssegly_felszerels_B

Fontos leszögezni, hogy a laikus elsősegélynyújtás nem helyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást, ahogyan ez a cikksorozat sem ér fel egy elsősegély tanfolyammal.

 

Sem a szerző, sem a holkerekparozzak.hu nem vállal semmilyen jellegű felelősséget az itt leírtak helytelen vagy szakszerűtlen alkalmazásából eredő károkért, egészségkárosodásért, halálesetért.

 

Baleset vagy egyéb egészségkárosodás esetén azonnal fordulj szakemberhez (orvoshoz, a mentőkhöz) – ha más nem, legalább tanácsért! Életveszély (eszméletlenség, súlyos sérülés, hirtelen légzészavar, stb.) esetén ne késlekedj, - néhány perc tanácstalanság is súlyos következményekkel járhat, - azonnal hívd a mentőket!

 

És a legfontosabb, használd a józan paraszti eszed!

 

Ez úton is köszönetet mondunk Zárai Ágnesnek-nek és az Országos Mentőszolgálat Oktatási osztályának cikkek megírásában nyújtott segítségükhöz.