Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

BAM_indulsAz Országház előtti téren kerékpárosok gyülekeztek kora reggel, már 7 órától. Valami tüntetésre készülnek, vagy versenyre?

Az Országház előtti téren kerékpárosok gyülekeztek kora reggel, már 7 órától. Valami tüntetésre készülnek, vagy versenyre? – gondolhatta magában az éppen arra járó gyalogos, vagy a kerékpárost majdnem elütő autóval munkába igyekvő férfi.

Amikorra odaértem, sokan viselték vagy éppen húzták magukra a fehér BAM logós pólót, ami bizony elfért, mert a Nap sugarai még nem melegedtek be annyira, mint az izmaink az idetekeréstől. Egyre több ismerős és ismert személy (parlamenti képviselő, színész stb.) tűnt fel a helyszínen. A startra várakozók között én is megtaláltam MÁV-START-os kollégáimat.

BAM_induls02

Az idő közeledtével egyre izgatottabb lettem és hirtelen ... BAM! Bringázz a munkába! Dördült el a pisztoly, amivel Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár indította munkába a kerékpárosokat. És indult a buli is! Több mint kétszázan vonultunk végig az Alkotmány utcán kürt~ és csengőszóval. Ez volt a tavaszi BAM kampány igazi hangos nyitánya.

Mivel gyönyörű volt az idő, kollégáimmal együtt egy „kis" kitérővel, a Margit-híd új bringaútját letesztelve tekertünk a munkahelyünkre a Népligethez, végig a Duna mentén a kerékpárúton. Útközben tartottunk egy csoki szünetet. Munkakezdésre be is értünk mind a négyen, vidáman, s a reggeli lendületből ki sem fogytunk délig.

Érdemes volt korán kelni, engem nagyon feltöltött ez a nem mindennapi bringás napkezdés. Mától vezetem is a BAM-os naplómat, gyűljenek csak a km-ek!