Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

Egszsgesebbgyalogskerkpron02Akár autóval, akár busszal vagy vonattal kényszerül valaki naponta utazni a munkahelyére, egészsége sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, mint a gyaloglóké vagy kerékpárral közlekedőké.

Svéd kutatók egy 21 ezer fős kutatás adatait elemezve megállapították, hogy a munkahelyükre többnyire autóval vagy tömegközlekedéssel, busszal vagy vonattal eljutók nagyobb stressznek vannak kitéve, rosszabbul alszanak, kimerültebbek, és saját maguk megítélése szerint rosszabb az egészségük, mint az aktívabb módon – gyalog vagy kerékpárral – közlekedők.

Minél több időt töltenek utazással, annál rosszabb a tömegközlekedést használók egészsége – magyarázta az eredményeket Erik Hanssen, a Lund Egyetem foglalkozás- és környezet-egészségügyi szakembere, aki munkatársaival 21 ezer, teljes munkaidőben dolgozó 18-65 éves munkavállaló adatait elemezte.

Egszsgesebbgyalogskerkpron01A BMC Public Health című szaklapban közölt tanulmány nem bizonyította a mindennapos ingázás és a rosszabb egészség közötti ok-okozati összefüggést – hangsúlyozták a brit Telegraph online kiadása által idézett kutatók.

A szakemberek szerint az egészséget érintő eltérésekben szerepet játszhat az, hogy a különböző módon közlekedő emberek eltérő háttérrel rendelkeznek. Például azok, akik napi egy óránál többet autóztak, jobb egészségi állapotról számoltak be, mint akik csak 30-60 percet vezettek – mindez pedig ellentmond a tanulmány többi részének. Hanssen szerint a valószínű magyarázat az, hogy ezek, a hosszabb távot megtévők inkább magas keresetű, a kertvárosban élő férfiak voltak, akik általában jobb állapotúnak ítélik meg magukat.

Forrás: MTI