Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

taplalkozas

A kerékpározást hosszú távú mozgási/sportolási formaként ismerjük, hiszen órákon át tekerhetsz, anélkül, hogy elfáradnál.

A hosszú távú fizikai aktivitás azonban egy problémát vet fel: hogyan kell a mozgásban lévő szervezeted megfelelő módon folyadékkal és táplálékkal ellátni kerékpározás során?

Mozgásszakértők és dietetikusuk szerint a két óránál hosszabb biciklizések alkalmával komoly figyelmet kell fordítani arra, hogy a fokozott igénybevétel mellett mire van szüksége a szervezetnek. A hosszú (tehát két óránál hosszabb) bringaút előtt, közben és után is szükség van tápanyagbevitelre.

taplalkozas

A bringázás előtt annyi táplálékot fogyassz, amennyitől még nem válik kényelmetlenné a kerékpározás, mozgás közben pedig épp annyi kalóriára van szükséged, amennyit hasznosítani tudunk. Tekerés előtt könnyű, de szénhidrátban gazdag táplálékot kell fogyasztanod, erre tökéletes lehet például a banán. (A pörkölt hidd el nem ilyenkorra való)

Hosszú távú biciklizések során sportitalokkal vagy felvizezett gyümölcslevekkel érdemes hidratálni, amiből elegendő szénhidrátot tud felvenni a szervezet. Úgy számolj, hogy óránként legalább fél liter folyadékot kell inni, különösen meleg időben. Menet közben érdemes energiaszeletet (müzli szeletet), banánt fogyasztani.

Kerékpározás után jól fognak esni a tésztafélék, nehezebb ételek. Nekem személy szerint egy kiadós túra után egy fél liter kóla az ami igen jól esik.

Amúgy a táplálkozásos számolgatós tudományos dolgoktól nem kell megijedned a szervezeted tudni fogja mire van szüksége. Azt egyél amit megkívánsz, amire vágysz.