Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

bicajbaj01Városban közlekedve sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy mi történik abban az esetben ha mint kerékpáros anyagi kárt okozok, valakinek egy baleset során.

Nem kell mindjárt véres dologra gondolni, elég csak egy kormánymozdulatra gondolni, amellyel szépen elcsúfítjuk egy autó fényezését, esetleg behorpasztjuk azt a „vastag” lemezt ami az autót borítja.

{reklam}

Mi is ekkor a teendő, hiszen ha a kár a mi figyelmetlenségünkből ered, azt bizony meg kell fizetni, és ez nem is olcsó mulatság. Mint tudjuk kerékpárra nem lehet kötelező felelősségbiztosítást kötni, mivel ilyen nem létezik.

bicajbaj01Azt a tényt kevesen ismerik hogy az otthonbiztosításon belül kötött felelősség biztosítás ilyen esetekben téríti a kárt Magyarország egész területén. (Tehát nem csak a lakóhelyünkön, vagy az utcánkban.) Célszerű megnézni a lakásbiztosítási kötvényünket, esetleg a biztosítót felhívni, hogy hogy is működik ez a dolog. Hisz ha már fizetünk egy szolgáltatásért, balgaság lenne baj esetén nem igénybe venni, csak azért mert nem tudunk róla. Ez a legolcsóbb módja, hogy bebiztosítsuk magunkat.

Létezik még egy speciális biztosítás Uniqua-nál, (tudtommal csak náluk van ilyen) a Velohelp Vitál Plusz amely viszonylag kis összegért nyújt szolgáltatást. (Ja és ez nem a biztosító által megrendelt PR cikk Cool)

Három csomagból lehet választani, melyek különböző értékhatárig vállalnak fedezetet baleset esetén. A biztosítás pontosan egy évig érvényes, akkor ismételten meg lehet kötni. Ha a kerékpár is megsérül a balesetben, akkor biztosítási csomagtól függően, 10 000-50 000.- ig téríti a javítást vagy a cserélendő alkatrész költségét, a poggyászt 20 000.-50 000.- Ft között téríti. Orvosi költségeket is térít 50 000.- 250 000.-Ft között, többek közt csonttörésre is kapunk pénzt. Gipszből is választhatunk a hagyományos helyett egy könnyített műanyagot aminek plusz költségét a biztosító téríti. Amit még megemlítenék az a felelősség biztosítás ami 300 ezer Ft-tól 10 millió -Ft-ig terjedően vállalja át az általunk okozott kárt.