Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

hordozóAz elektromos kerékpárok nehezebbek, mint a hagyományos biciklik. Ezért különösen óvatosnak kell lennünk a szállításuk során!

Az Európia Autóklub megbízásából 10 különféle, 300-600€ közötti vonóhorogra szerelhető kerékpárhordozót teszteltek. A feladat nem volt különleges, 80 km/h-ról vészfékeztek, aztán csináltak egy kikerülési manővert, majd a talajegyenetlenségek hatását szimulálták – ezek olyan hatások, amelyek gyakran előfordulnak a napi közlekedés során.

A videó német nyelvű, de azért ajánljuk a figyelmedbe. Láthatsz eltörött tartókat, és életveszélyesen kilengő rakományt…

A teszt eredményeit az ebike-news.de oldalán tanulmányozhatod.

A kerékpárszállítás módját korábban már körüljártuk, de van még egy dolog, ami nagyon fontos. Ez pedig az esőben való szállítás. Azt mindannyian tudjuk, hogy nagynyomású mosóval nem tisztítjuk a kerékpárjainkat (elektromosat, pedig pláne nem!) De hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kocsi mögött légörvények közepette utazik a kedvenc elektromos biciklink. Ha esik az eső, és tempósan haladunk a kocsival, akkor orkánerejű turbulenciát húz az autó maga után, ami simán felér egy alapos nagynyomású mosó erejével.

Egyszerű módszerrel megelőzhetjük a bajt: húzzunk egy nylon zacsit a motorra (és persze rögzítsük rendesen). Ezzel könnyen elkerülhetjük, hogy a víz beszivárogjon. Valahogy így…

bosch zacsi

A hasonló cikkek a hatszel.hu oldalon olvashatók!