Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

hordozóAz elektromos kerékpárok nehezebbek, mint a hagyományos biciklik. Ezért különösen óvatosnak kell lennünk a szállításuk során!

Az Európia Autóklub megbízásából 10 különféle, 300-600€ közötti vonóhorogra szerelhető kerékpárhordozót teszteltek. A feladat nem volt különleges, 80 km/h-ról vészfékeztek, aztán csináltak egy kikerülési manővert, majd a talajegyenetlenségek hatását szimulálták – ezek olyan hatások, amelyek gyakran előfordulnak a napi közlekedés során.

A videó német nyelvű, de azért ajánljuk a figyelmedbe. Láthatsz eltörött tartókat, és életveszélyesen kilengő rakományt…

A teszt eredményeit az ebike-news.de oldalán tanulmányozhatod.

A kerékpárszállítás módját korábban már körüljártuk, de van még egy dolog, ami nagyon fontos. Ez pedig az esőben való szállítás. Azt mindannyian tudjuk, hogy nagynyomású mosóval nem tisztítjuk a kerékpárjainkat (elektromosat, pedig pláne nem!) De hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kocsi mögött légörvények közepette utazik a kedvenc elektromos biciklink. Ha esik az eső, és tempósan haladunk a kocsival, akkor orkánerejű turbulenciát húz az autó maga után, ami simán felér egy alapos nagynyomású mosó erejével.

Egyszerű módszerrel megelőzhetjük a bajt: húzzunk egy nylon zacsit a motorra (és persze rögzítsük rendesen). Ezzel könnyen elkerülhetjük, hogy a víz beszivárogjon. Valahogy így…

bosch zacsi

A hasonló cikkek a hatszel.hu oldalon olvashatók!