Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

koppenhagaikerekAlternatív kerékpárok között itt egy másik érdekesség az YikeBike után. Decemberben, a koppenhágai klímacsúcson mutatták be a, Koppenhágai Kerék névre keresztelt koncepciót.

Mint a videóból kiderül, a bicikli két dolog miatt is figyelemre méltó. Az egyik maga a hibrid tulajdonság. Vagyis a hajtásból és fékezésből származó energiát képes eltárolni a hátsó kerékbe épített eszköz, és visszaadni valamennyit ebből az energiából a biciklinek. Vagyis könnyebb hajtani, mint egy normál bicajt.

A Koppenhágai Kerék persze nem csak arra jó, hogy kisebb energiabefektetéssel tudunk elkerekezni vele A-ból B-be. A kerékpárhoz jár egy iPhone-alkalmazás is, mely nem csak a leadott kalória mennyiségét mutatja, de az aktuális, helyi légszennyezettségi adatokat, a zajártalom mértékét is nyomon követhetjük, amerre csak járunk.

Az alkalmazás használói anonim módon megoszthatják a közösséggel adataikat, így arra is van mód, hogy segítségével ne csak a legrövidebb, de a legegészségesebb útvonalat is ki tudjuk választani.

Az iPhone-alkalmazás a bicikli lelkét fogja adni. Egyrészt a telefonon tudjuk majd be- és kikapcsolni a hibrid üzemmódot. (A Kerék hibrid módban - az uniós direktívákat követve - maximum 25 km/órás sebességet fog engedni.) Másrészt a kormányra erősített telefon valós időben mutatja nekünk személyes statisztikáinkat, a már említett környezeti adatokat.

Harmadrészt az iPhone app segítségével azt is megtudhatjuk, hogy ismerőseink közül ki kerekezik épp a környéken. Negyedrészt pedig anonim módon megoszthatjuk saját statisztikáinkat a közösséggel, úgyhogy átfogó képet kaphat mindenki arról, hogy egy adott városban milyenek a feltételei a biciklizésnek.

És a végére még egy érdekesség: lesz rajta lopásgátló funkció. Nem csak a kereket lehet zárni a telefon segítségével, de arról is azonnal értesítést kaphatunk telefonunkra, ha a lelakatolt biciklinket valaki megmozdítja. Innen már csak egy lépés a vázba épített gps nyomkövető.

Forrás: Webisztán