Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jelvényszerző kerékpáros túramozgalmak Magyarországon

 

Hazánkban is léteznek jelvényszerző kerékpártúrák. Itt ezeket fogjuk bemutatni.

A túramozgalom tartalma lehet általános (tájegységi), vagy tematikus is (várak, nevezetes földrajzi pontok). Többnyire tájegységekhez vagy évfordulókhoz, ill. híres személyiségek emlékéhez kötődve nemzetközi, országos vagy helyi szinten alakítják ki.

Teljesítése a kiírásban meghatározott módon lehetséges. Egy mozgalom teljesítését lehet, hogy csak kerékpáron ismernek el, de lehet, hogy gyalog és kerékpárral és gyalogosan történő teljesítést is elfogadnak

A teljesítés legtöbbször nincs határidőhöz kötve, de vannak időszakosan kiírt túramozgalmak is. Az erről szóló adatokat a kiírása mindig tartalmazza.

A teljesítést a neked kell hitelt érdemlően bizonyítania kell. Erre legtöbbször a túramozgalom igazoló füzete szolgál. E füzetbe a teljesítés során meghatározott helyeken igazolást (bélyegzést) kell tenned. A teljesítést követően az igazoló füzetet a Szervező Bizottsághoz be kell küldened. A Szervező Bizottság meggyőződik az általad szolgáltatott adatok valódiságáról. A teljesítés elfogadását követően a Szervező Bizottság átadja, vagy megküldi számodra túramozgalom teljesítését igazoló oklevelét, jelvényét.

 

csongradmegyeikerekparoskortura

Túra hossza: 184 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:332 m

csongradmegyeikerekparoskortura

Túra hossza: 184 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:332 m

Célja Csongrád megye látnivalóinak bemutatása. A terepviszony szinte nem akadály, mivel az alföldön kell végigtekernünk a túrát. 

A túramozgalom koordinátora: Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség

Nyomvonal nincs kiírva, csak a fent említett pontok érintése szükséges. A térképen látható útvonal csak egy a lehetséges megoldások között, csak a települések közötti haladást mutatja, a pecsételőhelyeket nem.

Útvonal:

Szeged (Camping, Idegenforgalmi Hivatal); - Kiskundorozsma, (Sziksóstó Turistaszálló, camping, strand); - Zsombó, (Láperdő Rózsa Sándor csárda); - Ópusztaszer, (Nemzeti Emlékpark Emlékpark bejáratánál); - Csongrád, (Körös-Torok Camping, csárda); - Szentes (Múzeum, presszó); - Mártély (Campong, Strand, csárda); - Hódmezővásárhely (Múzeum, presszó); - Makó (Múzeum, Termálfürdő); - Tápé (Komp, Helytörténeti Gyűjtemény)

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok