Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jelvényszerző kerékpáros túramozgalmak Magyarországon

 

Hazánkban is léteznek jelvényszerző kerékpártúrák. Itt ezeket fogjuk bemutatni.

A túramozgalom tartalma lehet általános (tájegységi), vagy tematikus is (várak, nevezetes földrajzi pontok). Többnyire tájegységekhez vagy évfordulókhoz, ill. híres személyiségek emlékéhez kötődve nemzetközi, országos vagy helyi szinten alakítják ki.

Teljesítése a kiírásban meghatározott módon lehetséges. Egy mozgalom teljesítését lehet, hogy csak kerékpáron ismernek el, de lehet, hogy gyalog és kerékpárral és gyalogosan történő teljesítést is elfogadnak

A teljesítés legtöbbször nincs határidőhöz kötve, de vannak időszakosan kiírt túramozgalmak is. Az erről szóló adatokat a kiírása mindig tartalmazza.

A teljesítést a neked kell hitelt érdemlően bizonyítania kell. Erre legtöbbször a túramozgalom igazoló füzete szolgál. E füzetbe a teljesítés során meghatározott helyeken igazolást (bélyegzést) kell tenned. A teljesítést követően az igazoló füzetet a Szervező Bizottsághoz be kell küldened. A Szervező Bizottság meggyőződik az általad szolgáltatott adatok valódiságáról. A teljesítés elfogadását követően a Szervező Bizottság átadja, vagy megküldi számodra túramozgalom teljesítését igazoló oklevelét, jelvényét.

 

abony varos es kornyeke termeszetjaroja

Túra hossza: 104 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:305 m

abony varos es kornyeke termeszetjaroja

Túra hossza: 104 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:305 m

 Célja Abony és környékének mélyebb megismerése, az itt található természeti-, építészeti-, kultúrális emlékeinek felfedezése, bemutatása. A túra elsősoron kerékpáros, de gyalog is bejárható. Igazolás a túrafüzetben megjelölt településeken és helyeken, de bizonyos kérdésekre is választ kell tudni adni.

Útvonal nincs kiírva, csak a fent említett pontok érintése szükséges. A térképen látható útvonal csak egy a lehetséges megoldások között.

A túra igazolása bélyegzéssel történik a következő településeken:

  • Abony - Falumúzeum (+kérdés)
  • Újszilvás
  • Cegléd (+kérdés)
  • Jászkarajenő
  • Kocsér
  • Kőröstetétlen (+kérdés)
  • Kutyakaparó csárda (+kérdés)
  • Törtel (+kérdés)

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok