Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jelvényszerző kerékpáros túramozgalmak Magyarországon

 

Hazánkban is léteznek jelvényszerző kerékpártúrák. Itt ezeket fogjuk bemutatni.

A túramozgalom tartalma lehet általános (tájegységi), vagy tematikus is (várak, nevezetes földrajzi pontok). Többnyire tájegységekhez vagy évfordulókhoz, ill. híres személyiségek emlékéhez kötődve nemzetközi, országos vagy helyi szinten alakítják ki.

Teljesítése a kiírásban meghatározott módon lehetséges. Egy mozgalom teljesítését lehet, hogy csak kerékpáron ismernek el, de lehet, hogy gyalog és kerékpárral és gyalogosan történő teljesítést is elfogadnak

A teljesítés legtöbbször nincs határidőhöz kötve, de vannak időszakosan kiírt túramozgalmak is. Az erről szóló adatokat a kiírása mindig tartalmazza.

A teljesítést a neked kell hitelt érdemlően bizonyítania kell. Erre legtöbbször a túramozgalom igazoló füzete szolgál. E füzetbe a teljesítés során meghatározott helyeken igazolást (bélyegzést) kell tenned. A teljesítést követően az igazoló füzetet a Szervező Bizottsághoz be kell küldened. A Szervező Bizottság meggyőződik az általad szolgáltatott adatok valódiságáról. A teljesítés elfogadását követően a Szervező Bizottság átadja, vagy megküldi számodra túramozgalom teljesítését igazoló oklevelét, jelvényét.

 

tapio mente turistaja

Túra hossza: 85 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:331 m

tapio mente turistaja

Túra hossza: 85 km

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés:331 m

 Az 50 éves Pest megyei Természetbarát Szövetség természetbarát találkozóján útjára indított túrakiírás célja a Tápiómente épített- és természeti értékeinek megismertetése egyéni vagy csoportos túrák keretében. A túrakiírás teljesítése nincs időhöz kötve, bármikor teljesíthető.

Az igazolólapon feltüntetett települések tetszőleges sorrendben, gyalogosan vagy bármilyen közlekedési eszközzel felkereshetők. Ajánlott azonban utolsóként a tápiószelei Blaskovich Múzeum megtekintése, ahol a bélyegzőkkel telt igazoló lap bemutatásával a kituző önköltségi áron megvásárolható, egyébként postai úton történik az értékelés.

A túra irányítója a Tápiószelei Természetbarát Klub

Útvonal nincs kiírva, csak a fent említett pontok érintése szükséges. A térképen látható útvonal csak egy a lehetséges megoldások között.

A túra igazolása a következő településeken bélyegzéssel történik:

 • Sülysáp
 • Kóka Kossuth emlékmúzeum
 • Tápiószecső
 • Szentmártonkáta
 • Tápióság
 • Tápióbicske
 • Tápiószentmárton
 • Nagykáta
 • Farmos
 • Tápiógyörgye Falumúzeum
 • Tápiószele, Blaskovich Múzeum

Ahol nincs feltüntetve bélyegzőhely, ott elfogadjuk a település nevét jelző bélyegző lenyomatát is.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok