Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

p1060035

Túra hossza: 20 km

Nehézsége: Könnyű

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés 573 m

p1060035

Túra hossza: 20 km

Nehézsége: Könnyű

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés 573 m

Kerékpár túránk kiindulási pontja Cserépfalu és Bükkzsérc közötti országúttól nem messze található. Cserépfalut elhagyva jobbra kell kanyarodnunk a Hollóstetőt jelző táblánál. Az aszfalt eltűnik és mi hazánk valószínű utolsó szilárd burkolat nélküli közútján tekerhetünk a Hór-völgyben. (Itt régen buszok is jártak.) A kék kerékpáros túra jelzést követve elhaladunk a Suba-lyuk, az Oszlai tájház mellett.

Távolabb egy balról egy aszfalt út csatlakozik be a Hór-völgybe, amin tovább haladunk elhagyva a kék jelzést. A Statisztikai ház mellett a piros túra utat követve erdészeti úton mászunk föl a hegyre. Az út egy szerpentinesen emelkedő jól karbantartott erdészeti út. A piros jelzés néhány km után elkanyarodik jobbra, mi viszont széles úton maradva haladunk tovább Ódorvárig. (A jelzés nélküli út miatt ne ijedjen meg senki, hogy nem találja meg, mivel vezetése oly egyértelmű, hogy senki sem fog róla lefordulni.)

Ódorvártól a piros L jelzést követve egy egynyomos úton haladunk tovább. (Előbb fel a hegyre, majd lejtőzés.) Ahol a jel eltűnik egy aszfalt útra bukkanunk. kb 3 méterrel visszább balra egy kétnyomos erdészeti út található, amelyen vissza mászunk Ódorvárhoz. Ott találunk egy utat jobb kéz felől, amely nincs turista jelzéssel ellátva. Ezt az utat választva egy kiadós tekerés után vissza érünk a kiindulási pontra.

Ajánlott kiadványok:

243x357-http---s05.static.libri.hu-cover-80-a-710865_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-fa-6-708716_5

Odorvar