Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

proba 008

Túra hossza: 105 km

Nehézsége: Nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 3723

proba 008

Túra hossza: 105 km

Nehézsége: Nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 3723

A kerékpártúra Sátpraljaújhely vasútállomásáról indul. Az árpád utcán tekerünk a fő útig (Kossuth út), ahol a kékkereszt jelölés halad. A Fejes István és a Május 1 úton át haladva hagyjuk el a várost.

 

A Sátor-hegyelhagyása után elérjük a kék jelzést és ezen haladva érkezünk meg Makkoshotykára. A települést elhagyva a Zsidó-rétig a kéken haladunk tovább, majd ott a kéknégyzet jelre váltva érkezünk Újhutára érkezünk. Ugyanezen a jelzésen tovább haladva a Szlapanyica-völgyben tekerünk tovább a Szlapanyica rétig, ahonnan ismét a kék jelzésen tekerünk.

 

Néhány kilométerrel arrébb jobbra egy kékháromszög jelet találunk. Ezen tovább haladva a Nagy Péter mennykőhöz jutunk (709 m) ahonnan szép kilátás nyílik a Zemplénre. Vissza térve a kékre ezt követjük, még jobbról a kékkereszt jelzés fel nem tűnik, amelyen tovább haladunk. A Solymos-hegy lábától a sárga, majd a sárganégyzet jelzést vesszük fel és a régi vasút nyomvonalán haladva Kőkapura jutunk.

 

Kőkapu után a zöldön tekerünk egy Y kereszteződésig. Itt a jel jobbra fordul, mi azonban balra tartva Kishutára tekerünk. Innen újra a kéken haladunk Bózsváig.

 

A falut közúton hagyjuk el és azon tekerünk Nyírin és Füzérkomlóson át Füzérre. Itt a kékkereszt jelzést felvéve a település szélén feltekerünk a Füzéri várhoz.

 

A vártól a piros jelzésen ereszkedünk le. és belecsatlakozunk a kékbe, amelyen Nagy-Milicre tekerünk (893 m). Innen a kéken leereszkedünk László tanyáig, ahonnan aszfalton halad tovább a kék jelzés, majd balra ágazik. Mi maradunk az aszfalton és ezen haladunk tovább Hollóházára.

 

A falut a piros jelzésen hagyjuk el, és ezen haladva jutunk el Telekibányára. Innen a pirosat, majd a pirosnényzetet követve érkezünk meg Göncre. Innen közúton tekerünk át Hidasnémetire, ahol a vasútállomáson ér véget a túra.

Ajánlott kiadványok:

243x400-http---s05.static.libri.hu-cover-92-3-708700_5 243x400-http---s05.static.libri.hu-cover-00-f-708702_5243x357-http---s05.static.libri.hu-cover-e9-c-616956_5

 

ZemplniZ