Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

p8207835

Túra hossza: 21 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Szintemelkedés: 547 m

Terep: Hegyvidék

p8207835

Túra hossza: 21 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Szintemelkedés: 547 m

Terep: Hegyvidék

 

A kerékpártúra a tihanyi révből indul. Innen aszfalt úton tekerünk a félsziget partján a Fürdőtelepig, ahonnan a zöld jelzést követjük az Óvár aljáig. Itt elhagyjuk az aszfaltot és szintén a zöldön továbbhaladva a Cipián.forrás és a Barát lakások után elérjük az Óvárat, amely Közép-Európa legrégebbi földvár-sánc-árok rendszere.

 

Innen a piroskereszt jelzést követve a Kiserdő-hegyen áthaladva érjük el a piros jelzést, amely a két tó között halad el. A sárga kereszt jelzésen jutunk fel az Apáti-hegyre, ahol rátalálunk a sárga jelzésre és azon érjük el a Csúcs-hegyet, amely arról is nevezetes, hogy ennek barlangjában tanyázott annak idején Savanyú Jóska a híres betyár. A jelzés végig visz minket a félsziget aljáig, ahol a zöld jelzésen haladunk tovább a Gejzír-sziklák között. A Cser-hegyen a zöldkereszt, majd a sárgakereszt jelzést követve a Belső-tó mellett haladva érjük el ismét Tihanyt.

 

Tihanyt az apátság mögött húzódó szerpentines Vátalja úton hagyjuk el, és érkezünk meg a Fürdőtelepre. Innen rövid tekerés után érünk vissza a révhez.

 

 

Tihany2

1Vissza