Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

dscf5128

Túra hossza: 23 km
Nehézsége: közepes
Terep: Hegyvidék
Szintemelkedés: 668 mA kerékpártúrát a csillaghegyi HÉV megállóból indítjuk. Innen az Ürömi úton áttekerünk Ürümre egy szép átlagosan 12% meredekségű emelkedőn. Ürömöt Pilisborosjenő irányában hagyjuk el. Bal kéz felől, ahogy véget ér a házsor, (a jobb oldalt még vannak) találunk egy földutat, amelyen legurulunk egy másik Pilisborosjenőre vivő aszfalt útra.

 

Ezen az úton jobbra hajtunk kb 100 m-t, majd balra kanyarodunk egy földútra, amelyen a 10-es főúthoz vezet. Itt találkozunk a kék turista jelzéssel, amelyet a Hármashatárhegyre felvezető utunkon végig követünk.

 

A kék jelzést követve, ahogy említettem felmászunk a hegy gerincére, ahol erről jobbra letérve egy hangulatos egynyomos úton tekerünk a zöldtúra jelzésen egészen a Virágos-nyeregig.

 

Innen a kékrom jelet követve leszáguldunk a Gercsényi templomhoz.

 

A templomtól jelöletlen úton a reptérhez bringázunk, majd a reptér mellett (Buda felé fordulva, annak bal oldalán) tekerünk addig amíg be nem csatlakozunk a Sárga túra, illetve a zöld körtúra jelzésű utakba.

 

Budafelé haladva a zöldkörtúra jelet követjük egészen az Árpád-kilátóig, ahonnan ismét a kéktúra lesz a vezetőnk a Szépvölgyi útig.

 

Innen egyszerűen legurulunk a HÉV Szépvölgyi út megállójához a Duna partra, ahol is a túránk véget ér.

Ajánlott kiadványok:

710862_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-a3-4-708697_5

csillaghegyGercsnyitemplomSzpvlgy