Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

bukkalja00

Túra hossza: 50 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1084 m

bukkalja00

Túra hossza: 50 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1084 m

Kerékpáros túránkat Csákberényről indítjuk. A települést a zöld jelzésen hagyjuk el Forráspuszta irányába és Géza pihenőig ezen haladunk. A pihenőnél a kékkereszt jelzésre váltunk át és lejtőzünk a sárga jelzésig.

 

Rövid ideig haladunk a sárgán, majd a Kékkörre váltunk át. Ez az út Kápolna-puszta felé. A pusztán túl egy élvezetes szerpentinhez jutunk, amelyet a térkép kacskaringós szaggatott vonallal jelöl. Ez valójában murvás szekér út, amely jobb kéz felől indul. Az út a kék jelzésre vezet, melyen jobbra fordulva haladunk tovább.

 

A Kenderáztatónál balra fordulva a sárga jelzést követjük, amely a kékkereszt jelzésben végződik. Ezen balra fordulva Kőhányásra érkezünk. A turistaház után balkéz felől a lesz a kékjelzés, amelyen a Csáki várhoz érkezünk. Innen Mindszentpusztáig a kéken haladunk, majd átváltunk a kéknégyzetre, amelyet a Templom-dombig követünk.

 

Innen Rövid ideig a zöld és a zöldkereszt jelzésen haladunk, majd áttérünk a kékre Pátrácosnál. A Kocsmáros-domb aljánál ismét a zöldön haladunk tovább és a Gémförtés-völgyön át érkezünk vissza Csákberénybe.

 

Ajánlott kiadványok:

243x357-http---s05.static.libri.hu-cover-e3-b-690192_5 243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-a7-e-708705_5

 

 

CsakberenyCsakvarTura