Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

dobogoko04

Túra hossza: 60 km

Nehézsége: Nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1642 m

 

A kerékpártúrát az Árpád híd Budai hídfőjénél kezdjük. Elősször kerékpár úton tekerünk az Árpád fejedelem útja és a rakpart mellet a Szépvölgyi útig. A Szépvölgyi úton és a Hármashatárhegyi úton át jutunk el a Hármashatár hegy csúcsára, ahonnan a kékkörút jelzést követve száguldunk le a hegyről. A repülőtér magasságában átváltunk a sárga turistaútra, a mely a Virágosnyereg büféig vezet minket.

 

A büfétől a kék turista jelzést követjük. Átkelünk a 10-es úton és rövid mászás után a kétnyomos út jobbra kanyarodik elhagyjuk a kék jelzést és ezen az úton haladva érjük el. Pilisborosjenőt. (Követhettük volna tovább a kéket is de egynyomos gyalogútra váltott ahol elhagytuk és az az út nem tekerhető)

 

A faluban utunk ismét keresztezi a kék túra jelet (Erdő utca) és iezen haladunk tovább. A településről kiérve elhaladunk a Teve-szikla és az Egri vár romjai mellett, majd a piros jelzésbe csatlakozva Csobánkán át a Pomáz-Esztergom közötti ország útra jutunk.

 

Erről az útról indul a piros kereszt jelzés, amelyen tovább haladunk. Ez a Holdvilág árkon át vezet minket. Az árok kerékpárral nem járható, de a látvány magáért beszél. A 4-5 km nehéz szakasz leküzdése után ismét nyeregben érjük el a piros négyzet jelet, amely a Lajos-forráshoz vezet minket.

 

A forrástól aszfalt úton begurulunk Szentendrére, ahonnan az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpár úton jutunk vissza Budapesti indulási helyünkre.

 

Ajánlott kiadványok:

243x357-http---s05.static.libri.hu-cover-85-2-710859_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-8f-2-708703_5

 

HoldvilagLajosforras